Med skolklassen till museet

Bokade jag en guidning?

Museet kan besökas också utan guide, men tillsammans med guiden blir besöket mer givande. Guidningen måste alltid bokas i förväg. För en guidegrupp rekommenderar vi max 30 elever.

Då du bokar en guidning, berätta om ni önskar besöka museets historiska del eller delen för nutidskonst. Berätta också om du vill att guiden skall koncentrera sig på en viss specifik utställning. Det lönar sig att modigt i förväg meddela egna önskemål angående besöket och guidningen – våra guider formar guidningen med åldergrupp och specialönskemål i beaktande.

Bokningar:

Museilektor Janna Jokela, janna.jokela@aboavetusarsnova.fi

Hur mycket tid skall jag reservera för besöket?

Den rekommenderade tiden för guidningen är 1 h, om guidningen är beställd endast till en av museets delar. Om gruppen önskar besöka både Aboa Vetus och Ars Nova, rekommenderas minst 1,5 timmar.

Efter guidningen lönar det sig att lämna tid för uppgifterna eller för eleverna att fritt röra sig i museets utställningar under lärarens bevakning. Exempelvis hinner man inte under den guidade turen att stanna vid varje aktivitetsställe. På museets hemsida finns olika uppgiftspaket. Dessa kan du fritt dela åt dina elever innan ni kommer till museet.

Hur hittar jag till museet?

Museets huvudingång ligger vid åstranden på adressen Östra Strandgatan 4–6. Med buss är det tillåtet att parkera vid gatan. För personbilar finns parkeringsplatser på Nunnegatan samt avgiftbelagt vid Tavastgatan och Rettigbrinken.

Då ni kommer till museet, ber vi gruppledaren meddela detta till museet biljettförsäljning. Också klädförvaringen ligger vid museets biljettförsäljning. Om ni beställt en guide, väntar guiden på er vid biljettförsäljningen.

Kan man äta egen mat på museet?

Tyvärr finns ingen skild matsal på museet. Museets restaurangutrymmen tillhör ett restaurang företag och därmed är det inte tillåtet att äta egen mat där.

Miltä kuulostaisi opastettu kierros arkeologian näkökulmasta keskiajan Turkuun ja aiheeseen sopiva työpaja?
Miltä kuulostaisi opastettu kierros arkeologian näkökulmasta keskiajan Turkuun ja aiheeseen sopiva työpaja?
Opastus museon nykytaiteen näyttelyyn johdattelee oppilaat taiteen maailmaan.
Opastus museon nykytaiteen näyttelyyn johdattelee oppilaat taiteen maailmaan.