FÖR LÄRARNA

Aboa Vetus & Ars Nova erbjuder månsidigt med upplevelser och program för skolelever och lekskolebarn. På dessa sidor hittar du praktisk information om de tjänster som museet erbjuder då du planerar din skolas besök till museet.

Klassrese till museet

För skolklasser erbjuder vi klassresepaket, som innehåller en guidad rundvandring till en eller flera av museets utställningar. Med museets inträdesbiljett har man rätt att besöka alla utställningar, som ytterligare kan fördjupas med uppgifter.

Guidade rundturer

Aboa Vetus utställningar behandlar historia och arkeologi. För dagbarn och yngre skolbarn finns egna specialrundvandringar: Berättelsen om lilla Matti och äventyrsrundan. För äldre elever erbjuder vi en guidning som bekantar skolbarn med Åbos historia och arkeologisk undersökning.

Ars Nova består av konst i två våningar: på nedre våningen visas växlande utställningar och på övre våningen verk ur Matti Koivurinta-stiftelsens samlingar. Konstens grunder öppnas för barn i skolålder genom Konstis-guidningen som ger en möjlighet att bekanta sig med konst genom alla sinnen.