Taiteilijaresidenssi

Taiteilijaresidenssi on Aboa Vetus & Ars Nova -museon organisoima ja sitä ylläpitää Matti Koivurinnan säätiö. Residenssitoiminta on osa taidemuseotyötä ja -palveluja.

Kuvataiteilijalle tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen työtilaan. Työskentelyjakson pituus on sovittavissa residenssiajan taiteellisen suunnitelman puitteissa. Oleskelujaksojen pituus voi olla esimerkiksi 3–8 kuukautta.

Työskentelytila (35 m², kts. pohjapiirros) sijaitsee kolmen kilometrin päässä Turun ydinkeskustasta vuonna 2010 valmistuneessa kiinteistössä. Taiteilija vastaa itse materiaalikuluista, ylläpidosta ja matkakuluista. Tila ei sovellu metallikuvanveiston tekemiseen tai analogisten valokuvien kehitykseen.

Yhdelle residenssitaiteilijalle vuodessa tarjotaan mahdollisuus pitää kutsunäyttely Aboa Vetus & Ars Nova -museon Takkahuone-galleriassa (26m²). Näyttelyn kesto on 13 kuukautta.

Taiteilijalla on mahdollisuus vuokrata työskentelyjakson ajaksi asunto samasta kiinteistöstä, missä työskentelytila sijaitsee. Asunnosta peritään vuokraa.

Hakeminen

Residenssiin on jatkuva haku. Tällä hetkellä residenssiajat on täytetty vuoden 2019 loppuun asti. Seuraavat vapaat ja haettavat ajat ovat vuoden 2020  tammikuusta lähtien.

Kirjalliset hakemukset osoitetaan Aboa Vetus & Ars Novalle osoitteeseen Nunnankatu 1, 20700 Turku. Kuoreen merkintä "Residenssi".

Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi toivottava työskentelyjakson pituus, taiteenala ja taiteellinen suunnitelma sekä yhteystiedot. Hakemukseen toivotaan kuvamateriaalia taiteilijan tuotannosta. Teoskuvat toimitetaan valokuvina tai tulosteina. Video-, ääni-, multimediateokset toimitetaan muistitikulla tai linkkinä teokseen. Hakemuksia ei palauteta.

Valinta

Museonjohtaja ja amanuenssi valitsevat residenssitaiteilijat hakemusten perusteella. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Hakemuksen lähettäneisiin taiteilijoihin otetaan yhteyttä viimeistään kolmen kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä.

Lisätietoja numerosta 0207 181 641 / silja.lehtonen@aboavetusarsnova.fi
(arkisin klo 9–16).

Residenssitaiteilijat

Taiteilijaresidenssi on toiminut keväästä 2011 alkaen.

 
Aikaisemmat residenssitaiteilijat: Jouna Karsi, Toni R. ToivonenMary SongSakari TervoSanna Vainionpää, Henna Aho & Ville Laaksonen, Helena LaineMarjatta HolmaSade KahraOkko PöyliöMarkku Haanpää, Jenny Suhonen,
Sini-Meri Hedberg, Ouma (Tomoko Oumata), Reija Meriläinen, Samu Raatikainen

Nykyinen residenssitaiteilija: Lilli Haapala

Tulevat residenssitaiteilijat: Marko Backman