Etäopastukset

Tarjoamme kevätkaudella 2021 ohjattuja etäopastuksia arkeologiaan ja nykytaiteeseen. Varaa opastus vaikka työporukan virkistyspäivään tai etäluokkaretkikohteeksi!

Ohjatulla etäopastuksella näyttelyihin tutustutaan kuva- ja videoesityksen avulla. Kokonaisuuden kesto on 45 minuuttia. Tarjoamme etäopastuksia ensisijaisesti arkisin ma–pe klo 9–16 välisenä aikana.

Aboa Vetus Ars Nova avataan yleisölle taas perjantaista 14.5.2021 lähtien. Toistaiseksi emme järjestä ryhmäopastuksia museotiloissa.

Ohjattu etäopastus Turun arkeologiaan

50 € / opastus

Maan alla säilynyt arkeologinen tieto kertoo Turun kaupungin historiasta ja paikalla eläneistä ihmisistä satojen vuosien ajalta. Opas kertoo museon alueelta arkeologisissa kaivauksissa esiin saaduista raunioista ja löydöistä kuvien ja lyhyiden videoiden avulla. Oppaan johdolla kuullaan myös arkeologin työstä ja siitä, miten tieto menneisyydestä syntyy.

Ohjattu etäopastus nykytaiteeseen

50 € / opastus

Museon taidenäyttelyt nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin. Ohjatulla etäopastuksella tutustutaan museon ajankohtaiseen nykytaiteen näyttelyyn. Opas esittelee näyttelyä ja taideteoksia kuvien ja lyhyiden videoiden avulla. Samalla tutustutaan taiteen tekniikoihin ja taiteilijan työhön sekä pohditaan taiteen herättämiä ajatuksia ja tulkintoja.

Lisätiedot ja varaukset

Ohjattu etäopastus arkeologiaan tai nykytaiteeseen voidaan toteuttaa Teams- tai Zoom-alustalla. Varausvahvistuksen yhteydessä saat osallistumislinkin, jonka voit jakaa eteenpäin muille osallistujille. Ohjelmia ei tarvitse erikseen ladata omalle koneelle, vaan osallistua voi myös nettiselaimella.

Varauksia ottaa vastaan museolehtori Janna Jokela: janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637

Kerro varauksen yhteydessä toiveistasi opastuksen sisällön suhteen. Varatessasi etäopastusta taidenäyttelyyn kerro myös, mistä näyttelystä olette kiinnostuneita. Varaa opastus hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

Seuraa videoituja Minuuttiopastuksia!

Lyhyillä video-opastuksilla asiantuntijamme kertovat näyttelyistämme ja museoalueen kiinnostavista yksityiskohdista. Tutustu minuuttiopastuksiin museon sosiaalisen median kanavissa.

Etäopastuksellla pääsee kuulemaan Turun menneisyydestä suoraan arkeologilta!
Etäopastuksellla pääsee kuulemaan Turun menneisyydestä suoraan arkeologilta!
Punasavesta valmistettu lelueläin
Etäopastuksella tutustutaan maasta tehtyihin arkeologisiin löytöihin kuvien ja 3D-mallinnosten avulla. Kuva: Jari Nieminen
Arkeologi kaivaa maata
Etäopastuksella opas kertoo myös arkeologin työstä ja tutkimusmenetelmistä. Kuva: Jari Nieminen
Ajankohtainen kokoelmanäyttely esittelee monipuolisesti teoksia suomalaisilta ja ulkomaalaisilta taiteilijoilta. Kaisu Koivisto: Hopeakettu, 2011, sähkösinkitty teräs, lasi. Valokuva: Jari Nieminen.