Etäopastukset

Vuoden 2021 uutuutena tarjoamme ohjattuja etäopastuksia arkeologiaan. Varaa opastus vaikka työporukan virkistyspäivään tai etäluokkaretkikohteeksi!

Ohjatulla etäopastuksella näyttelyihin tutustutaan kuva- ja videoesityksen avulla. Kokonaisuuden kesto on 45 minuuttia. Tarjoamme etäopastuksia ensisijaisesti arkisin ma–pe klo 9–16 välisenä aikana. Katso esittelyvideo!

Ohjattu etäopastus Turun arkeologiaan

50 € / opastus

Maan alla säilynyt arkeologinen tieto kertoo Turun kaupungin historiasta ja paikalla eläneistä ihmisistä satojen vuosien ajalta. Opas kertoo museon alueelta arkeologisissa kaivauksissa esiin saaduista raunioista ja löydöistä kuvien ja lyhyiden videoiden avulla. Oppaan johdolla kuullaan myös arkeologin työstä ja siitä, miten tieto menneisyydestä syntyy.

Lisätiedot ja varaukset

Ohjattu etäopastus arkeologiaan voidaan toteuttaa Zoom- tai Teams-alustalla (suosimme ensisijaisesti Zoomia). Varausvahvistuksen yhteydessä saat osallistumislinkin, jonka voit jakaa eteenpäin muille osallistujille. Ohjelmia ei tarvitse erikseen ladata omalle koneelle, vaan osallistua voi myös nettiselaimella.

Varauksia ottaa vastaan museolehtori Janna Jokela: janna.jokela@avan.fi tai 0207 181 637

Kerro varauksen yhteydessä toiveistasi opastuksen sisällön suhteen. Varaa opastus mielellään hyvissä ajoin, viimeistään viikkoa ennen toivomaanne ajankohtaa.

Seuraa videoituja Minuuttiopastuksia!

Lyhyillä video-opastuksilla asiantuntijamme kertovat näyttelyistämme ja museoalueen kiinnostavista yksityiskohdista. Tutustu minuuttiopastuksiin Youtubessa!

Etäopastuksellla pääsee kuulemaan Turun menneisyydestä suoraan arkeologilta!
Etäopastuksellla pääsee kuulemaan Turun menneisyydestä suoraan arkeologilta!
Punasavesta valmistettu lelueläin
Etäopastuksella tutustutaan maasta tehtyihin arkeologisiin löytöihin kuvien ja 3D-mallinnosten avulla. Kuva: Jari Nieminen
Arkeologi kaivaa maata
Etäopastuksella opas kertoo myös arkeologin työstä ja tutkimusmenetelmistä. Kuva: Jari Nieminen