Ystävänpäivänä museossa kulttuurien kohtaamisia

UUTINEN | julkaistu: 25.1.2018

Jo toista kertaa Aboa Vetus & Ars Nova juhlistaa ystävänpäivänä 14.2.2017 kulttuurirajat ylittävää ystävyyttä ja ihmisten välisiä kohtaamisia. Tapahtumapäivänä voi osallistua leimasintyöpajaan, nauttia runoudesta ja livemusiikista museon keskiaikaisessa rauniokorttelissa ja tutustua Turun historiaan selkokielisillä opastuksilla.

klo 14–17 leimasintyöpaja Factoryssa | painetaan ystävänpäiväkortteja ja kangaskasseja
klo 14.00 ja 15.30 selkokieliset opastukset Turun historiaan
klo 14.45 runoesityksiä Aboa Vetuksen kaivoaukiolla | Bahaulddin Rawi ja Akhlad Al-Mudhafar, kielenä arabia / englanti / suomi
klo 16.15 musiikkia Aboa Vetuksen kaivoaukiolla | Ali Haithem (ud-luuttu) ja Abdullah Muayad (kitara ja laulu)
Esitysten välillä Daisy Ladiesin vapaaehtoiset esittelevät eri kulttuurien perinneleikkejä kaivoaukiolla.

Tapahtuma on maksuton ja osa valtakunnallista Turvapaikkana museo -hanketta.

Bahaulddin Rawi
Bahaulddin Rawi on journalisti, kirjoittaja, vapaaehtoistyöntekijä ja aktivisti. Hän on kotoisin Irakista ja asuu nykyisin Turussa.
Ali Haithem
Ali Haithem on musiikinopettaja ja Suomen arabialaisten muusikkojen yhdistyksen johtaja. Hän soittaa luuttua muistuttavaa ud-perinnesoitinta helsinkiläisessä Baghdad Band -yhtyeessä.
Abdullah Muayad
Abdullah Muayad on Irakista kotoisin oleva kitaristi, joka asuu nykyisin Tampereella. Hän opiskelee flamencoa ja soittaa arabialaista ja espanjalaista musiikkia Sirocco Beat -nimisessä kokoonpanossa.
Akhlad Al-Mudhafar
Akhlad Al-Mudhafar on kotoisin Irakista, mutta asunut Suomessa lähes kahdeksan vuotta. Hän työskentelee kääntäjänä, ja kirjoittaa runoutta pääasiassa englannin kielellä.

RSS syöte