Ystävänpäivä museossa päättää monivuotisen hankkeen

UUTINEN | julkaistu: 28.1.2019

Aboa Vetus & Ars Nova juhlistaa ystävänpäivänä 14.2.2019 kulttuurirajat ylittävää ystävyyttä ja ihmisten välisiä kohtaamisia. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman aikana voi tutustua Turun historiaan selkokielisillä opastuksilla, ottaa kaverikuvan keskiaikavaatteissa, nauttia livemusiikista museon rauniokorttelissa ja osallistua askartelutyöpajaan.

Tapahtuma on maksuton ja se järjestetään osana vuosina 2016–2018 toteutettua valtakunnallista Turvapaikkana museo -hanketta, joka päättyy nyt Aboa Vetus & Ars Novassakin tähän tapahtumaan.

Ohjelma:
  • klo 14.00 ja 14.30 selkokieliset opastukset Turun historiaan, kesto 30 min
  • klo 15–16 musiikkiesitys Aboa Vetuksen kaivoaukiolla | Roni Kurkijávri (RAV vast -rumpu)
  • klo 16.15 musiikkiesitys Aboa Vetuksen kaivoaukiolla | Hedil Al-Take & Nesriin Al-Take (laulu & kitara)
  • klo 14–17 ystävänpäiväkorttien askartelua museon työpajatila Factoryssa sekä mahdollisuus keskiaikaisen kaverikuvan ottamiseen Aboa Vetuksen kaivoaukiolla.

Lisätiedot:

Janna Jokela
museolehtori, Aboa Vetus & Ars Nova
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

Muusikko Roni Kurkijávri
Roni Kurkijávri on turkulainen muusikko ja multi-instrumentalisti, jonka kiinnostus kohdistuu musiikin eheyttäviin ja ihmisiä yhdistäviin vaikutuksiin. Hänen tämänhetkinen pääsoittimensa ’RAV Vast’ on moderni, vaikkakin muinaiselta vaikuttava, metallista valmistettu ja käsin viritetty melodinen kielirumpu. RAV Vast edustaa uudenlaisia melodisia perkussiosoittimia, joita on ollut olemassa vasta vuodesta 2013 lähtien. Koska soitin ei edusta mitään tiettyä perinnettä tai kulttuuria, ihmisten on ollut helppo omaksua se omakseen ympäri maailman ja soittimen ympärille onkin muodostunut vahva yhteisöllisyys. Ainutlaatuisen, harmonisen sointinsa vuoksi RAV Vast on myös kasvavassa määrin käytössä rentoutuksen apuna ja musiikkiterapiassa.
Hedil Al-Take ja Nesriin Al-Take
Hedil Al-Take ja Nesriin Al-Take ovat turkulaisia lukiolaisia, jotka rakastavat kitaran soittamista sekä laulamista. Serkukset sanovat, että “kun tulee aika sulkea lukiokirjat, niin pakenemme musiikin maailmaan tarttumalla kitaraan ja laulujen lyrikkaan."

RSS syöte