Uusi verkkomateriaali museovierailun ja oppitunnin tueksi

UUTINEN | julkaistu: 21.8.2019

Aboa Vetus & Ars Nova -museo on julkaissut verkossa ala- ja yläkoulun opettajille uuden materiaalipaketin Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan tutustumisen tueksi. Museon luomalta Padlet-seinältä löytyy materiaalia ennen ja jälkeen museovierailun koulussa tehtäväksi. Viestiseinälle on koottu videoita, informaatiota, tietovisa, erilaisia syventäviä ja luovia tehtäviä sekä itsenäisen museovierailun tueksi rakennettu tehtäväpaketti. Materiaalit ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Museovierailun tehtäväpaketti on kartan muodossa ja toimii parhaiten tabletilla. Kierroksen voi suorittaa pienryhmissä tai opettajan johdolla. Kartan eri tehtäväpisteet johdattelevat keskustelemaan, kuuntelemaan ja tutustumaan raunioalueeseen moniaistisesti. Tehtävien kautta pohditaan historiallisen kaupungin olemusta ja sen asukkaita, yhteiskuntaluokkia ja ammatteja, kaupunkiympäristöä ja arkeologisen tiedon muodostumista. Karttamuotoinen tehtäväkokonaisuus on luotu Prezi-esityksenä ja sopii historian, yhteiskuntaopin, biologian ja luovien aineiden oppiainesisältöihin.

Linkit sähköiseen materiaalipakettiin ja museokierroksen tehtäviin löytyvät museon verkkosivuilta:  
https://www.aboavetusarsnova.fi/fi/opettajille/tehtavakokonaisuudet

Aboa Vetus & Ars Nova kysyi opettajilta, miten museo voi tukea opetusta

Uusi materiaalikokonaisuus syntyi vuoden käynnissä olleen Museovisio-hankkeen myötä. Suomen Kulttuurirahaston tukemassa hankkeessa uudistetaan Aboa Vetus & Ars Nova -museon arkeologista näkökulmaa yhdessä yleisön kanssa. Opettajille suunnatuissa yleisöraadeissa erityisenä toiveena nousi esiin sähköinen materiaali, jota voi käyttää omatoimisesti ja myös museotilan ulkopuolella kuten koululuokassa. Museo tuotti yleisöraadin palautteen perusteella nyt julkaistun materiaalipaketin, jonka suunnitteli projektityöntekijä Lilli Kantti.

Lisätietoja:

Janna Jokela, museolehtori  
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
p. 0207 181 637

Koululaisryhmä Aboa Vetus & Asr Novassa. Kuva: Jari Nieminen.
Koululaisryhmä Aboa Vetus & Asr Novassa. Kuva: Jari Nieminen.
Uuden verkkomateriaalin avulla oppilaat voivat itsenäisesti tutustua museossa Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan.
Uuden verkkomateriaalin avulla oppilaat voivat itsenäisesti tutustua museossa Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan.

RSS syöte