Uusi museonjohtaja esittäytyy

UUTINEN | julkaistu: 9.10.2020

Aboa Vetus & Ars Nova -museon johtajana on aloittanut arkeologi Hannele Lehtonen. Tutustu museonjohtajaan ja hänen ajatuksiinsa ensimmäisten työpäivien jälkeen!

"Aboa Vetus & Ars Nova on minulle todella merkityksellinen museo. Teemat – arkeologia ja nykytaide – ovat kiinnostaneet minua jo nuoresta. Minulla oli kaksi ammattihaavetta: hotellinjohtaja tai arkeologi. Ja arkeologi minusta tuli.

Ensimmäinen museoalan työpaikkani oli juuri Aboa Vetus & Ars Nova, jonne tulin tekemään arkeologian harjoittelua. Se harjoittelu venyi usean vuoden mittaiseksi. Tämän jälkeen tein arkeologisia kaivauksia ympäri Suomea, ja viimeiset kaksitoista vuotta työskentelin Liedon Vanhalinnassa, ensin museopalvelupäällikkönä ja sittemmin museonjohtajana.

Pidän matkustelusta ja vierailen usein museoissa. Museovierailuilla kiinnitän yhä enemmän huomiota tilaan ja tunnelmaan sekä teknisiin asioihin kuten materiaaleihin. On myös mielenkiintoista nähdä, miten eri tavoilla historiaa esitetään, kenelle sitä kerrotaan ja miten yleisö otetaan huomioon. Jokaisesta vierailuista jää aina joitain ideanpoikasia mukaan.

On hienoa palata Aboa Vetus & Ars Novaan ja tulla osaksi mahtavaa tiimiä ja edistyksellistä museotyötä!"

9.10.2020 Hannele Lehtonen

RSS syöte