Tule mukaan tekemään yleisöarkeologiaa!

UUTINEN | julkaistu: 30.4.2018

Aboa Vetus & Ars Nova jatkaa kesällä 2018 arkeologisia tutkimuksia museon pihamaalla. Tänä vuonna tavoitteena on kehittää yleisön kanssa tehtävää arkeologiaa ja saada yleisö mukaan arkeologisen tutkimuksen koko kaareen – myös kaivausalueen ulkopuolella! Yleisöarkeologisessa hankkeessa etsitään arkeologiasta kiinnostuneita vapaaehtoisia, jotka voivat osallistua arkeologisen kaivauksen lisäksi esimerkiksi taustatutkimukseen arkistossa, esinelöytöjen käsittelyyn kaivausten jälkitöissä tai juttujen tuottamiseen eri kanaviin, kuten sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille.

Tule mukaan tekemään ja suunnittelemaan yleisöarkeologiaa kanssamme! Hankkeen aloitustilaisuus on torstaina 3.5. kello 17.00 museon Factory-tilassa, mutta joukkoon voi tulla mukaan vielä myöhemminkin. Tilaisuudessa kerrotaan kesän 2018 kaivauksista ja suunnitellaan niihin liittyvää vapaaehtoistoimintaa tarkemmin yhdessä yleisön kanssa. Haluamme kuulla mikä yleisöä kiinnostaa arkeologiassa ja millaisiin arkeologian osa-alueisiin yleisö toivoisi pääsevänsä osallistumaan. Kaikki arkeologiasta ja historiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Lisätietoja: Elina Mattila, hankkeen yleisöarkeologi, elina.mattila@aboavetusarsnova.fi, p. 0207 181 646.

Innostu, seuraa, sitoudu! Kohti yhteisöllistä kaupunkiarkeologiaa -hanke on osa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Toiminta hankkeessa kestää syksyyn 2018 ja osallistuminen on yleisölle maksutonta.

RSS syöte