Tule esineiden jäljille työpajaan!

UUTINEN | julkaistu: 5.3.2020

Keskiviikkona 22.4. ja tiistaina 19.5. klo 16–19 Aboa Vetus & Ars Novassa

Aboa Vetus & Ars Nova järjestää kevään kuluessa kaksi työpajaa, joissa perehdytään museon arkeologiseen maalöytökokoelmaan.

Yksittäiset esineet sisältävät suuren määrän merkityksiä, joita työpajassa on tarkoitus jäljittää yhdessä. Mihin esinettä on käytetty ja kenelle se on ollut tärkeä? Millaisia reaktioita esine herättää tämän päivän katsojassa? Arkeologi Janna Jokela ja näyttelyamanuenssi Ulla Clerc tutkivat esineitä yhdessä osallistujien kanssa.

Keskiviikkona 22.4. klo 16–19 työpajan aiheena on keskiaikainen kaarnavene ja tiistaina 19.5. klo 16–19 keskustelun kohteena on niin sanottu kukkohana, jollaisia on käytetty oluttynnyreiden hanoina. Molemmat esineet ovat tuttuja Aboa Vetuksen raunioalueen näyttelystä.

Työpajat on tarkoitettu kaikille arkeologiasta ja museon toiminnasta kiinnostuneille. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja sisältävät kahvitarjoilun. Tapaamme työpajojen aluksi museon lippukassalla.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset ensimmäiseen pajaan tiistaihin 21.4. mennessä ja toiseen pajaan maanantaihin 18.5. mennessä osoitteeseen ulla.clerc@aboavetusarsnova.fi.

RSS syöte