Tervetuloa koulutukseen - uusi oppimateriaali sään ja ilmastonmuutoksen käsittelemiseen nuorten kanssa

UUTINEN | julkaistu: 8.11.2019

Aboa Vetus & Ars Nova -museo ja kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonia julkaisevat marraskuussa 2019 yläkouluille oppimateriaalin Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt. Ilmiöpohjaisessa oppimiskokonaisuudessa säätä tarkastellaan eri oppiaineiden näkökulmista sekä fysikaalisena ilmiönä että historiallisena jatkumona. Sähköinen oppimateriaali tarjoaa sisällön 2–8 oppitunnin mittaisen kokonaisuuden toteuttamiseen.

Opettajille ja muille nuorten kanssa toimiville järjestetään oppimateriaalin käyttöön perehdyttävä koulutus keskiviikkona 4.12. klo 15–18 Aboa Vetus & Ars Nova –museolla.

Koulutuksessa materiaalin suunnitelleet museoammattilaiset ja Valonian ympäristökasvatuksen asiantuntijat esittelevät kokonaisuutta ja antavat vinkkejä materiaalin hyödyntämiseen omassa opetuksessa. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Oppimateriaali yhdistelee arkeologiaa, ympäristökasvatusta ja yläkoululaisten omia sääkokemuksia

Miten sää vaikuttaa elämääni nyt ja millaisia merkityksiä sillä on ollut entisajan ihmisille? Ilmastonmuutos konkretisoituu säätiloissa ja ihmisten sääkokemuksissa. Sää ja mää -kokonaisuuden tavoitteena on lisätä yläkouluikäisten ymmärrystä ilmaston vaikutuksista ympäristöön ja toisaalta ihmisen vaikutuksesta ilmastoon. Keskiössä on nuorten omakohtainen kokemus ja suhde säähän.

Nyt julkaistu oppimateriaali tarjoaa työkalut säätä käsittelevän monialaisen ilmiökokonaisuuden toteuttamiseksi kouluissa, kerhoissa ja muun ympäristö-, kulttuuri- ja luontokasvatuksen parissa. Opetusmateriaali rakentuu kolmen kokonaisuuden varaan:

  • Sää ja ilmasto -osio perehdyttää aihepiiriin ja sisältää taustoittavan videomateriaalin lisäksi pohtimistehtäviä pienryhmissä tehtäväksi.
  • Sää ennen ja nyt -osiossa sään tutkimista lähestytään historian ja arkeologian tarjoamien mahdollisuuksien sekä oppilaiden omien sääkokemuksien avulla.
  • Ilmastonmuutos ja arki -osiossa koululaiset pohtivat arkisten valintojen vaikutuksia tulevaisuuden säähän.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen oheisen linkin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/saajamaa_koulutus

Lisätietoja antaa:

Heini Sorakivi, hankekoordinaattori
Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt
puh. 0207 181 644 | heini.sorakivi@aboavetusarsnova.fi

Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt -hanke on saanut tukea Keski-Suomen ELY-keskukselta.

RSS syöte