Taiteiden yö Aboa Vetus & Ars Novassa

UUTINEN | julkaistu: 4.8.2020

torstaina 13.8.2020 klo 18–22 | pääsyliput -50%

Jorma Purasen laaja näyttely Museum Meditations, Lilli Haapalan Blues ja Aboa Vetuksen ainutlaatuinen raunioalue ovat koettavissa Turun Taiteiden yönä iltakymmeneen saakka. Museon pääsyliput ovat puoleen hintaan klo 18 alkaen. Ohjelmaan sisältyy myös valokuvataiteilija Purasen puheenvuoro Factoryssa sekä opastettuja kierroksia taidenäyttelyihin.

Jorma Purasen puheenvuoro Factoryssa klo 18
Valokuvataiteilija Jorma Puranen esittelee puheenvuorossaan kuvia ja matkakertomuksia pohjoisesta. Pohjoinen esiintyy Jorma Purasen teoksissa sekä hänen omien kuvausmatkojensa kohteena että entisaikojen löytöretkien kautta tarkasteltuna. Purasen teokset sisältävät hienovaraisia näkökulmia valtaan ja kolonialismiin. Tilaisuus sisältyy pääsylipun hintaan. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä ja mukaan mahtuu 20 kuulijaa. Tilaisuus taltioidaan ja julkaistaan myöhemmin Aboa Vetus & Ars Novan YouTube-kanavalla.

Opastettuja kierroksia taidenäyttelyihin klo 19, 20 ja 21
Tutustu oppaan johdolla Jorma Purasen ja Lilli Haapalan näyttelyihin! Kullekin kierrokselle mahtuu 30 ensimmäiseksi saapunutta. Ryhmä jaetaan kahdelle oppaalle, jolloin turvaväleistä on helpompaa huolehtia.

Museo, museokauppa ja kirjakauppa palvelevat klo 22 saakka. M Kitchen & Café on avoinna klo 23 saakka ja ravintolan noutopöydässä antipastoja ja salaatteja klo 17–21 (19 € / hlö).

Huolehdimme yleisön ja henkilökunnan turvallisuudesta monin tavoin. Ennen vierailuasi, katso ohjeet turvalliseen museovierailuun.

Lilli Haapalan teos Blues saa pohtimaan mistä tulevaisuudessa unelmoimme. Valokuva: Jari Nieminen.
Näkymä Lilli Haapalan installaatiosta Blues, 2020. Valokuva: Jari Nieminen.
Näkymä Jorma Purasen näyttelystä Museum Meditations. Valokuva: Jari Nieminen.
Näkymä Jorma Purasen näyttelystä Museum Meditations. Valokuva: Jari Nieminen.
Taiteiden yössä on mahdollista tutustua myös Turun historiaan museon ainutlaatuisella raunioalueella.
Taiteiden yössä on mahdollista tutustua myös Turun historiaan museon ainutlaatuisella raunioalueella.

RSS syöte