Osallistu yleisöraatiin: Miten kehittäisimme kouluvierailuja museossa?

UUTINEN | julkaistu: 14.11.2018

Aboa Vetus & Ars Nova kehittää parhaillaan arkeologista toimintaansa. Tämän puitteissa museo järjestää työpajoja ja yleisöraateja, joissa museon arkeologisen toiminnan suuntaa hahmotellaan yhdessä asiasta kiinnostuneiden kanssa.

Talven mittaan on yhteensä kahdeksan yleisöraatia, joista neljä keskittyy erityisesti koulumaailman tarpeisiin ja neljä arkeologisen toiminnan kehittämiseen muista näkökulmista.

Opettajille ja opetustyöstä kiinnostuneille suunnatuista yleisöraadeista ensimmäinen pidetään maantaina 21.1.2019 klo 17–19. Aiheena on Minä keskiajalla -työpajan yhteiskehittäminen. Työpajassa uppoudutaan keskiaikaisen henkilön elämään: mitä esimerkiksi 1500-luvun alussa Turussa elänyt nuori piikatyttö on ajatellut, syönyt aamupalaksi tai toivonut elämältään? Keskiaikaisen hahmon työstäminen tapahtuu museon esineistöä ja raunioita hyödyntäen tai vaikkapa tilaan sijoitettujen keskiaikaisten äänimaisemien kautta.

Illan kehitystyön avulla Minä keskiajalla -työpajaa sovelletaan ja muokataan erilaisten kouluryhmien tarpeisiin. Työpajaa pilotoidaan myöhemmin halukkaiden koululaisryhmien kanssa.

Iltaan ovat opettajien ohella tervetulleita myös kaikki muut opetustyöstä kiinnostuneet. Tulevien raatien aiheet valikoidaan yhdessä osallistujien kanssa. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Ilmoittaudu mukaan ulla.clerc@aboavetusarsnova.fi.

Tilaisuus on osa Suomen Kulttuurirahaston tukemaa Museovisio-hanketta. Museovision avulla Aboa Vetus & Ars Nova uudistaa arkeologista näkökulmaansa.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Ulla Clerc, näyttelyamanuenssi
Aboa Vetus & Ars Nova
ulla.clerc@aboavetusarsnova.fi
p. 0207 181 643

RSS syöte