Odottamatonta aivorunoutta ja opastettuja kierroksia Taiteiden yönä 13.8.

UUTINEN | julkaistu: 11.8.2015

Vietämme Taiteiden yötä 13.8. puoleen yöhön asti opastettujen kierrosten ja ohjelman merkeissä. Pääsyliput museoon ovat Taiteiden yönä puoleen hintaan klo 19 alkaen.

Illan tullen jokainen on runoilija

Kävijöiden mielen tuotokset saavat odottamattoman muodon, kun helsinkiläinen Brains on Art -ryhmä tuo Brain Poetry -runogeneraattorinsa Turkuun. Brain Poetry -runokone on osallistava installaatio, joka tuottaa yksilöllistä runoutta käyttäjänsä aivosähkökäyrän perusteella. Taiteiden yönä museovieraat voivat kokeilla generaattoria ja nauttia oman aivosähkökäyränsä synnyttämästä runoudesta.

Opastetut kierrokset yleisöäänestyksen voittajan seurassa 

Suomenkielisillä kierroksilla tutustutaan Odottamaton vieras -teemaisen Turku Biennaalin teoksiin. Opastukset järjestetään klo 20 ja 22. Turku Biennaalin yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan torstaina 13.8. Voittaja osallistuu illan opastetuille kierroksille kertoen voittajateoksesta ja työskentelystään sen parissa.

Lisäksi Taiteiden yönä museon ja Aula Cafen sisäpihalla esiintyy Jori Hulkkonen & Ydintalvipuutarha.

Aboa Vetus & Ars Novan ohjelma on osa Turun kuvataiteiden yön ohjelmaa. Kuvataiteiden yötä vietetään Turun taiteilijavetoisissa gallerioissa ja taidemuseoissa näyttelyiden ja erikoisohjelman merkeissä.

Esimerkkejä Brain Poetry -runogeneraattorin tuottamista runoista. Kuva Pia Parjanen-Aaltonen

RSS syöte