Naistenpäivänä 8.3. museossa voi piirrättää itsestään muotokuvan

UUTINEN | julkaistu: 2.3.2018

Torstaina 8.3. vietetään Naistenpäivää ja Aboa Vetus & Ars Nova juhlistaa naisia tarjoamalla heille mahdollisuuden tulla nähdyksi istumalla muotokuvamallina. Kuvataiteilija Katriina Haikala piirtää museossa muotokuvia koko päivän ja malliksi ovat tervetulleita kaikki naiseksi itsensä kokevat.

Taiteilijan tavoitteena on piirtää vuosien 2017–2020 aikana yhteensä 1000 muotokuvaa. Social Portrait - Women only on Katriina Haikalan teos, joka koostuu performatiivisesta piirrostilanteesta ja tuhannesta muotokuvasta. Historiallisesti muotokuvia on maalattu ja piirretty henkilöistä, joilla on korkea tai tärkeä status yhteiskunnassa. Muotokuvia ovat tilanneet aateliset, vallanpitäjät ja varakkaat, jotka usein ovat olleet miehiä. Taiteilija haluaa Social portrait-projektilla nostaa muotokuvauksen keskiöön naiset. Lue lisää taiteilijasta ja projektista hänen verkkosivuiltaan.

Muotokuvan mallina oleminen on kohottava kokemus, jonka hän haluaa tarjota mahdollisimman monelle naiseksi itsensä identifioivalle henkilölle. Piirtämistilanne on performatiivinen, hyvin intensiivinen ja intiimi, sillä taiteilija havainnoi mallia tarkasti ja siirtää piirrokseen sen mitä näkee katsomatta paperiin lainkaan. Taiteilija piirtää tilanteessa kaksi muotokuvaa, joista toinen jää mallille itselleen.

Social portrait – women only -performatiivinen piirrospaja Aboa Vetus & Ars Novan Factory-tilassa torstaina 8.3. klo 11–13, 14–16 ja 17–19. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa!

"Social portrait", Katriina Haikala, 2017 from Katriina Haikala on Vimeo.

RSS syöte