Museoiden loppiaisviikonloppu 6.–8.1.2017

UUTINEN | julkaistu: 20.12.2016
Näkymä Päiviö Pyöttiälän näyttelystä Aboa Vetus & Ars Novassa. Kuva: Jari Nieminen.
Näkymä Päiviö Pyöttiälän näyttelystä Aboa Vetus & Ars Novassa. Kuva: Jari Nieminen.

Yli 140 museota ympäri Suomen pitää ovensa avoinna Museoiden loppiaisviikonloppuna 6.–8.1.2017.

Loppiaisviikonloppuna Aboa Vetus & Ars Nova -museon ajankohtaisiin näyttelyihin voi tutustua osaavan oppaan johdolla. Yleisöopastukset alkavat pe−su klo 11.30 ja ne sisältyvät pääsylipun hintaan. Opastetulla kierroksella syvennytään Turun historiaan Aboa Vetuksen keskiaikaisessa rauniokorttelissa sekä kuvataiteen maailmaan retrospektiivisessä näyttelyssä: Päiviö Pyöttiälä − itseoppinut surrealisti.

Takkahuone-galleriassa on esillä Okko Pöyliön vaikuttava 8-metrinen lyijykynäpiirustus Vartiovuori, joka esittelee kuvitteellisen näkymän pommitusten runtelemasta Turusta. Museossa voi tutustua myös taidehistorian perinteisiin aiheisiin kokoelmanäyttelyssä Asetelmasta maisemaan sekä eläinten kiinnostavaan historiaan Luutarha-näyttelyssä.

Viihtyisä ravintola-kahvila M Kitchen & Café palvelee asiakkaita myös loppiaisviikonloppuna. Museo ja kahvila ovat avoinna klo 11−19.

Itsenäisyyden juhlavuotta 2017 vietetään valtakunnallisesti teeman Yhdessä merkeissä. Valtakunnallinen loppiaistapahtuma on museoiden lähtölaukaus juhlavuoteen ja sen tapahtumia koordinoi Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanke. Hankkeen tavoitteena on yhdessä museoiden kanssa aktivoida yleisöjä juhlavuoden viettoon eri tavoin ja tuottaa kävijöille uusia yhteisiä kokemuksia.

RSS syöte