Museo avoinna helatorstaina 10.5.2018

UUTINEN | julkaistu: 9.5.2018

Aboa Vetus & Ars Nova on avoinna myös helatorstaina ja äitienpäivänä klo 11–19. Tervetuloa näyttelyihimme ja nauttimaan museokaupan ja M Kitchen & Cafén palveluista!

Ajankohtaiset näyttelyt:

Aboa Vetus – vanha Turku
Suomen ainoa arkeologinen museo, Aboa Vetus, on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty vuosisatojen ajan. Museon alueella sijaitsee kuuden keskiaikaisen kivitalon rauniot, joiden välissä kulkee Luostarin jokikatu.

Luutarha
Aboa Vetus & Ars Novan alueella tehdyissä kaivauksissa on vuosien varrella löytynyt yli tuhat kiloa eläinten luita. Uusi arkeologinen näyttely Luutarha kertoo eläinten kiinnostavasta historiasta. Näyttelyssä on paljon tutkittavaa myös pienille museovieraille!

Maria Prymatšenkon satumainen maailma | 27.4.–2.9.2018 Ars Nova 1. kerros
Maria Prymatšenko (1908–1997) on Ukrainan rakastetuimpia taiteilijoita. Riemukkaat guassi- ja vesivärimaalaukset ammentavat satujen ja mytologioiden maailmasta. Aboa Vetus & Ars Nova esittelee taiteilijan eläinhahmoja, kukkasommitelmia ja kansankuvauksia ensimmäistä kertaa Suomessa. 

Gil & Moti: Donkey Without a Tail | 27.4.−5.8.2018 Takkahuone
Hollannissa asuva israelilaissyntyinen taiteilijapari Gil & Moti on identtisesti pukeutuva, yksikkönä toimiva kaksikko, joka ei tee eroa elämän ja taiteen välillä. Heidän työskentelyssä on keskeistä kohdata henkilöitä tai yhteisöjä, jotka tulevat osaksi teoksia. Vuorovaikutus parin tapaamien ihmisten kanssa määrää teoksen suunnan ja näkökulman.

Matkakuumetta | 27.4.−30.9.2018 Ars Nova 2. kerros
Museon taidekokoelmaa esittelevässä näyttelyssä on teoksia suomalaisen ja länsimaisen taiteen lähihistoriasta. Matkakuumetta näyttely tarkastelee matkanteon teemoja liikkeen, ajan kulumisen, sisäisten matkojen ja kaukokaipuun kautta. Pariisi ja Firenze nousevat esiin fyysisinä matkakohteina ja taidekeskuksina.

Naps, pläts ja klonk! Arkeologia- ja taidekerhon oma näyttely | 26.4.–27.5.2018 Omatila
Museon iltapäiväkerholaisten näyttelyssä näkyy tekemisen meininki arkeologian ja taiteen parissa. Näyttely esittelee museon arkeologia- ja taidekerholaisten tekemisiä kuluneelta vuodelta. Kerho kokoontuu museon tiloissa maanantai-iltapäivisin ja johdattaa lapset arkeologian, historian ja taiteen saloihin. Kerholaiset ovat 1.–4.-luokkalaisia Puolalan koulun oppilaita.

RSS syöte