Miten kertoa menneisyyden ihmisistä? Tule mukaan yleisöraatiin!

UUTINEN | julkaistu: 11.9.2019

Aboa Vetus & Ars Nova järjestää syksyn aikana neljä yleisöraatia. Tapaamisissa raatilaiset pääsevät kuulemaan museon tontilla eläneistä henkilöistä ja pohtimaan yhdessä asiantuntijoiden kanssa, millaiset tarinat ovat kiinnostavia ja miten ne voisi museotilassa esittää.

Mitä ja miten menneisyyden ihmisistä kerrotaan museossa? Museon tontilla on elänyt vuosisatojen kuluessa suuri joukko väkeä. Osan heistä tunnemme nimeltä, osasta on säilynyt palanen esinettä. Mitä voimme kertoa 1600-luvun kapakoitsija Anders Merthenistä tai puukontuppea kantaneesta tuntemattomasta?

Syyskuun raadissa 25.9.2019 klo 17–19 tapaamme Matin, Aboa Vetuksen näyttelyssä seikkailevan fiktiivisen poikaviikarin. Tutustumme tapaan, jolla Matti esiintyy museon näyttelykerronnassa. Pohdimme, mikä Matissa on tärkeää ja voisiko hänen tarinaansa kertoa toisin?

Yleisöraadit liittyvät museon näyttelykerronnan arkeologisen näkökulman uudistamiseen. Raadit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumisia toivomme viimeistään maanantaina 23.9. osoitteeseen elina.mattila@aboavetusarsnova.fi tai numeroon 0207 181 646.
Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Hanke saa tukea Museovirastolta.

RSS syöte