Marraskuussa museolla kirjansidontakurssi ja kalligrafiakurssi

UUTINEN | julkaistu: 24.9.2014
Kirjoitusvälineitä kuljetettiin keskiajalla vyössä roikkuen. Piirros Riikka Soininen.
Kirjoitusvälineitä kuljetettiin keskiajalla vyössä roikkuen. Piirros Riikka Soininen.

Aboa Vetus & Ars Nova –museossa järjestetään marraskuussa kirjansidontakurssi ja kalligrafiakurssi. Kumpikaan ei vaadi aiempaa osaamista, joten kuka tahansa on tervetullut mukaan kokeilemaan! Voit myös osallistua molemmille kursseille ja täyttää itse sitomasi kirjan koristeellisella kirjoituksella, esimerkiksi joululahjaksi.

Ilmoittaudu kursseille etukäteen museolehtori Janna Jokelalle janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637. Vastaan myös mielelläni mahdollisiin kysymyksiin!

Kirjansidontakurssi
lauantaina ja sunnuntaina 15.–16.11. klo 10–17 Aboa Vetus & Ars Nova -museolla

Kurssilla valmistetaan keskiaikaisen mallin mukaisia pitkäpistosidoksisia kirjoja. Kirjoissa on taipuisat ja kestävät pergamenttikannet ja kirjan selässä näkyy koristeellinen ompelu. Ohjaajana toimii kirjansitojamestari Tarja Rajakangas. Kurssimaksu 40 euroa (museon vuosikortilla 35 €). Materiaalit (paperi, pergamentti, langat) ostetaan oman kulutuksen mukaan ohjaajalta paikan päällä. Kurssi on osa Kirjain kerrallaan – lukemisen ja kirjoittamisen jäljet -näyttelyn oheisohjelmaa. Kurssia tukee Kansan sivistystyön liitto.

Kalligrafiakurssi
lauantaina ja sunnuntaina 22.–23.11. klo 9-17 Aboa Vetus & Ars Nova -museolla

Kalligrafian viikonloppukurssilla tutustutaan kirjaisintyylien historiaan sekä opetellaan itse kirjoittamaan unsiaalia, jo 200-luvulla käytössä ollutta kirjaisintyyliä. Kurssin ohjaajana toimii kuvataiteilija AMK, kalligrafi Iiris Lyra. Kurssin hinta on 45 euroa (museon vuosikortilla 40e). Kirjoitusvälineet ostetaan paikan päällä ohjaajalta ja ne saa pitää kurssin jälkeen (välinepaketin hinta on 16 euroa). Kurssi on osa Kirjain kerrallaan – lukemisen ja kirjoittamisen jäljet -näyttelyn oheisohjelmaa. Kurssia tukee Kansan sivistystyön liitto.

Tervetuloa museoon!

RSS syöte