Lumoavat nukkekodit Lontoon V&A Museum of Childhoodista pian esillä Aboa Vetus & Ars Novassa

UUTINEN | julkaistu: 3.11.2015

Amy Miles' House, Englanti, 1890  © Victoria and Albert Museum, London

Marraskuusta huhtikuuhun Aboa Vetus & Ars Nova -museossa on esillä 12 upeaa nukkekotia Lontoon Victoria & Albert Museum of Childhoodin kokoelmasta. Näyttely avautuu 27.11.2015 ja on esillä huhtikuuhun 2016 saakka, jonka jälkeen se jatkaa muualle Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Taidokasta käsityötä ja lukemattomia yksityiskohtia

Vanhin esillä oleva nukkekoti on vuodelta 1712 ja uusin vuodelta 2001. Kodit ovat sekä käsityönä valmistettuja uniikkeja taide-esineitä että tehdasvalmisteisia leluja, joissa jokaisessa näkyy kodin omistajan kädenjälki. Kotien sisustus ja irtaimisto tarjoavat valtavan määrän yksityiskohtia katsottavaksi – yhdessä talossa voi olla jopa yli 300 miniatyyrikokoista huonekalua ja esinettä.

Miniatyyrimaailmat henkivät historiaa

Talot kertovat Ison-Britannian asumiskulttuurista 1700-luvulta tähän päivään. Loisteliaat kartanot ja toisaalta tavalliset kodit avaavat eri yhteiskuntaluokkien asumisen historiaa, aikakausien tyylejä sekä kotielämän ideaaleja.

Nukkekotiteema jatkuu oheisohjelmassa ja museokaupassa

Näyttelyllä on kattava oheisohjelma, jonka toteutukseen osallistuvat myös nukkekotiharrastajat. Luvassa on muun muassa nukkekotimessut, nukkekotiaiheisia kursseja ja luentoja sekä nukketeatteria ja opastettuja kierroksia näyttelyyn. Myös Aboa Vetus & Ars Novan museokauppa täyttyy näyttelyn myötä ihanilla nukkekotituotteilla.

RSS syöte