Lapsiperheiden syyslomarieha museossa 13.–18.10.2020

UUTINEN | julkaistu: 2.10.2020

Syyslomaviikolla lapset voivat tuoda museoon omia arkipäivän löytöjään arkeologin tunnistettavaksi. Taidenäyttelyssä kuullaan Lappi-aiheisia satuhetkiä Jorma Purasen pohjoisten maisemien äärellä.

Arkeologian ja nykytaiteen näyttelyissä on ihmeteltävää ja tutkittavaa kaikenikäisille! Aboa Vetuksessa saa kurkistaa keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Menneeseen voi eläytyä itse kokeillen, pelaten tai leikkien. Luutarhassa tutustutaan eläinten historiaan. Museossa on tarjolla tehtävävihkoja sekä keskiaikaan että Luutarha-näyttelyyn liittyen. 

Ars Novassa on esillä valokuvataiteilija Jorma Purasen laaja yksityisnäyttely Museum Meditations sekä kuvataiteilija Lilli Haapalan installaatio Blues.

Lasten löytöjen tunnistusta ti­istaista perjantaihin klo 12–13 
Oletko tehnyt lähimetsästä, koulun tai oman kodin pihasta jännittävän löydön? Tuo se museon arkeologin tunnistettavaksi! Arkeologilta kuulet myös vinkkejä siihen, miten omassa lähiympäristössä voi tarkkailla menneisyyden merkkejä. Arkeologi päivystää Aboa Vetuksen kaivoaukiolla.  

Satuhetket Jorma Purasen näyttelyssä tiistaista perjantaihin klo 14  
Satutuokioissa luetaan Lappiin liittyviä satuja ja tarinoita. Satuhetken kesto on noin 20 minuuttia ja suosittelemme sitä yli 3-vuotiaille. Satuhetket pidetään Museum Meditations -näyttelyn toisessa kerroksessa, jossa esillä olevat teokset vievät arktisiin maisemiin. Pohjoinen on ollut pitkään valokuvataiteilija Jorma Purasen syvä kiinnostuksen kohde ja monitahoisesti käsittelemä aihe.

Syyslomaviikon ohjelma sisältyy museon pääsylipun hintaan ja alle 7-vuotiaat pääsevät veloituksetta. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18.

M Kitchen & Café tarjoilee syyslomaviikon arkipäivinä lastenlounasta ja runsaasta museokaupasta voi ostaa tuliaisia ja luettavaa kotiin viemisiksi!

Turvallinen museovierailu
Aboa Vetus & Ars Nova toteuttaa monia toimia tehdäkseen museovierailusta mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Museossa on väljää ja käsien pesuun ja desinfiointiin on useita pisteitä. Tulethan museoon vain täysin terveenä ja pidä turvaväli toisiin museovieraisiin ja henkilökuntaan. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille. Ohjeet turvalliseen museovierailuun löytyvät museon verkkosivuilta sekä museotiloista.

Museossa on tutkittavaa kaiken ikäisille! Kuva Jari Nieminen.
Museossa on tutkittavaa kaiken ikäisille! Kuva Jari Nieminen.
Koiria on käytetty metsästykseen ja paimentamiseen. Ne toimivat myös vahtikoirina, ja varakkaimmilla ihmisillä seurakoirina.
Arkeologinen Luutarha-näyttely kertoo eläinten historiasta. Koiria on käytetty metsästykseen ja paimentamiseen. Ne toimivat myös vahtikoirina, ja varakkaimmilla ihmisillä seurakoirina.
Miten varakkaat kauppiaat asuivat keskiajalla? Leikkiessä sekin tulee tutuksi!
Miten varakkaat kauppiaat asuivat keskiajalla? Leikkiessä sekin tulee tutuksi!
Lasten satuhetkissä luetaan Lappi-aiheisia tarinoita Jorma Purasen pohjoisten maisemien äärellä. Kuva Jari Nieminen.
Lasten satuhetkissä luetaan Lappi-aiheisia tarinoita Jorma Purasen pohjoisten maisemien äärellä. Kuva Jari Nieminen.
Arkeologi opastaa videon välityksellä tutkimaan luita Luutarha-näyttelyssä.
Arkeologi opastaa videon välityksellä tutkimaan luita Luutarha-näyttelyssä.

RSS syöte