Lapsiperheiden syyslomarieha lähestyy

UUTINEN | julkaistu: 27.9.2017

Syyslomarieha lähestyy! Aboa Vetus & Ars Nova järjestää jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan ohjelmaa lapsiperheille koulujen loma-aikoina. Turun syyslomaviikolla 19.–22.10.2017 tarjoamme päivittäin opastettuja kierroksia, kirjailijatapaamisen ja avoimia työpajoja. Museon yhteydessä toimiva kahvila-ravintola M Kitchen & Café tarjoilee herkullisia leivonnaisia ja viikonloppuisin runsaan brunssin. Museokaupasta voi ostaa kotiin viemisiksi hauskoja muistoja ja tuliaisia.

Koko perheelle sopivat opastetut kierrokset sisältyvät pääsylipun hintaan. Niitä järjestetään syyslomalla suomeksi seuraavasti:

• Lapsena keskiajan Turussa -kierrokset joka päivä klo 11.30
Aboa Vetuksen kellareiden ja kujien lomassa puhutaan lasten elämästä Turussa satoja vuosia sitten. Kierroksella kerrotaan miten keskiajalla asuttiin, mitä syötiin, minkälaisilla leluilla leikittiin ja millaista koulunkäynti oli. Kierros kestää noin 45 minuuttia.

• Tutkimusmatka maalauksiin -kierrokset joka päivä klo 13.30
Kierroksella tutkitaan Ars Novassa esillä olevia maalauksia ja selvitetään miten ja millaisista materiaaleista ne on tehty. Museon taidepaketin avulla materiaaleja pääsee tunnustelemaan ja jopa haistelemaan. Kierros kestää noin 45 minuuttia.

Otso Kortekankaan ja Panu Savolaisen Kaupunki maailman keskellä. Turun lasten maailmanhistoria on upouusi lastenkirja, joka pursuaa hauskoja ja jännittäviä kertomuksia ja kuvituksia Turun historiasta. Kirjan matka historiaan alkaa kivikaudelta ja kulkee halki vuosisatojen aina tähän päivään saakka. Torstaina 19.10. klo 12–13 on mahdollisuus tavata kirjailijoita ja kuulla lisää jännittävästä historiasta. Kirjaa on saatavilla Aboa Vetus & Ars Novan museokaupasta, ja siihen voi saada tekijöiltä omistuskirjoituksen. Tapahtuma on museon Factory-tilassa ja sinne on vapaa pääsy.

Perjantaista sunnuntaihin Factory-tilassa pyörii klo 12–15 avoin työpaja, johon voi piipahtaa museovierailun lomassa. Sanomalehteä rutistamalla, pyörittelemällä, teippaamalla ja maalaamalla saadaan aikaan muotoja, joista syntyy vaikkapa eläimen reisiluu tai villi nykytaiteen teos.

Lisätietoja syyslomariehasta saa museolehtori Janna Jokelalta janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637.

Tervetuloa museoon!

RSS syöte