Koulu, nuoret ja ilmastonmuutos -paneeli

UUTINEN | julkaistu: 15.8.2019

torstaina 29.8. klo 17–19 Aboa Vetus & Ars Nova -museon Factory-tilassa  

Miten ilmastonmuutos tulisi huomioida lasten ja nuorten kasvatuksessa ja opetuksessa? Minkälaisia haasteita aiheen käsittely luo opettajille ja kasvattajille?

Aboa Vetus & Ars Nova, kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonia ja Ilmastonmuutosta koskeva tieto ja Itämeri- hanke järjestävät näistä kysymyksistä avoimen paneelikeskustelun torstaina 29.8. klo 17.00. Paneelikeskustelun aiheena on ympäristöön ja ilmastonmuutokseen liittyvä kasvatus ja koulutus. Mietimme miten nuoret kokevat ilmastonmuutoksen ja minkälaisia mahdollisuuksia heillä on osallistua sitä koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon. 

Keskustelemassa ovat Turun nuorisolautakunnan jäsen Alina Heywood, erikoissuunnittelija Jaana Itälä-Laine (Valonia), museolehtori Janna Jokela (Aboa Vetus & Ars Nova), lukionopettaja Jaani Paski (Turun kaupunki) ja dosentti, apulaisprofessori Nina Tynkkynen (Åbo Akademi). Tilaisuuden juontavat tutkijat Jaana Kouri ja Silja Laine.

Paneelikeskustelun taustalla vaikuttavat hankkeet ovat Aboa Vetus & Ars Nova -museon ja kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonian ympäristökasvatushanke Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt sekä Åbo Akademin tutkimushanke: Ilmastonmuutosta koskeva tieto ja Itämeri, jota rahoittaa Tiina ja Antti Herlinin säätiö.

Aboa Vetus & Ars Novan Omatilassa on parhaillaan esillä Sää ja mää -näyttely, joka on syntynyt keväällä 2019 yläkouluikäisille nuorille suunnatun oppimiskokonaisuuden pohjalta. Varsinaissuomalaisille kouluille järjestetyissä työpajoissa tutkittiin ihmisen ja ympäristön vuorovaikutusta ja ilmaston muutosta historian, luonnontieteiden, kielitieteiden ja kansanperinteen näkökulmasta.

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan!

RSS syöte