Keskiajan Turku ‐tapahtuma 26.–29.6.2014

UUTINEN | julkaistu: 19.6.2014

Tervetuloa valoisaan keskiaikaan!

Keskiajan Turku on Suomen tunnetuin historiaan keskittyvä kaupunkitapahtuma, jonka valttina on sijainti Turun historiallisessa ytimessä ja kaupungin tärkeimmissä keskiaikaisissa kohteissa.Tapahtuma kokoaa ainutlaatuisella tavalla yhteen historian elävöittäjät, käsityöläiset ja keskiajan asiantuntijat. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa koettavaa markkinahulinasta nauttiville ja historiallista tietoa etsiville. Keskiajan Turku ‐tapahtuma järjestetään torstaista sunnuntaihin 26.–29.6.2014.

Keskiajan Turku -tapahtumakokonaisuuden muodostavat Keskiaikaiset markkinat Vanhalla Suurtorilla, Keskiajan Turku Aboa Vetus & Ars Novassa, Keskiajan Turku Tuomiokirkossa ja Keskiaikaa kaiken aikaa Turun linnassa.

Hullunpaperit ja arvonimet meiltä!

Erikoiskierroksia, hullunpapereita ja arvonimiä

Aboa Vetus & Ars Novassa järjestetään Keskiajan Turku ‐tapahtuman aikaan erityisopastuksia, jotka sisältyvät alennetun pääsylipun hintaan.

Bonnes dames – moraali ja seksuaalisuus keskiajalla ‐opastus

torstaista sunnuntaihin 26.–29.6. klo 15.30

Bonnes dames – moraali ja seksuaalisuus keskiajalla ‐kierros kertoo naisen elämästä niin porvarisrouvan kuin ilotytönkin näkökulmasta. Myös museon arkeologisiin löytöihin tarjoutuu kierroksella uudenlainen näkökulma – mitä kaikkea arkinen kampa tai oluttynnyrin hana voivatkaan symboloida?

Elämää keskiajan Turussa ‐opastus

torstaista sunnuntaihin 26.–29.6. klo 11.30, 13.30 ja 17.30, englanniksi klo 15.30

Elämää keskiajan Turussa ‐kierros antaa tietoa satojen vuosien takaisen Turun elämänmenosta. Arkeologien esiin kaivama Aboa Vetus vie kävijänsä keskiaikaisen kaupungin tunnelmaan. Museotila koostuu vuosisatojen takaisten kivitalojen raunioista ja sen halki kulkee yksi Turun entisistä pääkaduista.

Arkeologiset kaivaukset kuuluvat Aboa Vetus & Ars Novan kesään ja arkeologi on tavattavissa työssään tapahtumapäivinä klo 12–17. Kaivauskohteena olevaa keskiaikaisen talon kellaria on aikojen saatossa käytetty monessa tarkoituksessa – myös tunkiona!

Kirjurin löydät museon edustalta!

Humoristisia hullunpapereita sekä himotaulukoita ja arvonimiä lapsille ja aikuisille laaditaan torstaista sunnuntaihin klo 12–17.

Aboa Vetus & Ars Nova ‐museo on avoinna joka päivä klo 11–19. Keskiajan Turku ‐tapahtuman ajan museon pääsyliput ovat puoleen hintaan.

 

RSS syöte