Kesäkoulun löytöuutiset, viikko 7

UUTINEN | julkaistu: 1.8.2019

Aboa Vetus & Ars Novan kesäkoululaiset osallistuvat joka viikko museon pihalla käynnissä oleviin arkeologisiin kaivauksiin. Lapset pääsevät harjoittelemaan myös reportterin hommia, sillä joka viikko lapset ottavat itse löydöistään kuvat ja esittelevät löytönsä näissä museon verkkosivuilla julkaistavissa kesäkoulun löytöuutisissa.

  1. Mitä löysit?
  2. Miltä sen löytäminen tuntui?
  3. Mihin löytöä olisi voitu käyttää tai kenelle se olisi voinut kuulua?
  4. Haluatko kertoa jotain muuta löydöstäsi?
Löytäjä: Viljo. 1) Luu, 2) Ei miltään, 3) ?, 4) Ei ole.
Löytäjä: Benjamin. 1) Lasi ja naula, kalan selkä, 2) Kivaa, 3) Kuulunut kalalle lasi kuuluu pulloon naula.
Löytäjä: Taika. 1) Löysin lasin palan, naulan palan ja luun, 2) En aluksi huomannut, mutta kun huomasin löydöt se oli kivaa, 3) Luulen että lasin pala on pullosta, naula on jostain rakennuksesta ja luu on eläimen tai ihmisen, 4) ei :).
Löytäjä: Vincent. 1) Kalan luu, 2) Ylättyneen tunteen, 3) Kalastajalle joka heitti luut pois, 4) se on super pieni.
Löytäjä: Oiva. 1) Luu, 2) Ei mitään, 3) En osaa sanoa, 4) Luu on katki.
Löytäjä: Ilarius. 1) Luu, 2) Kivalta, 3) Rottaan se on kuollut, 4) Ei.
Löytäjä: Annie. 1) Posliiniesine, 2) Ihan hyviä ja jännittäviä ajatuksia, 3) No ehkä se on tippunut jostain maahan ja hajonnut ja se pala oli unohdettu, 4) Ei oikeastaan.
Löytäjä: Matilda. 1) Naula ja pannun pala, 2) Se tuntui mukavalta, 3) Pannua on käytetty ruuan paistamiseen ja se on kuulunut leipurille. Se on rikkoutunut tulipalossa. Naulat ovat kuuluneet taloon, 4) Esineet ovat 300 vuotta vanhoja.
Löytäjä: Zohra. 1) Luupala, 2) Tuntui kivalta löytää jotain, 3) Se on ehkä jonkun eläimen luu. Se eläin varmaan syötiin, 4) No se luu oli vähän rikki.
Löytäjä: Arvi. 1) Sarana, 2) Jee vihdoin mä löysin jotai, 3) En, 4) Ei.
Löytäjä: Leeni. 1) Rautanaula, 2) Tuntui mukavalta löytää esine. Kyseinen löytö sai iloiseksi, 3) Luulisin että se on kuulunut rakentajalle joka on käyttänyt sitä talon rakentamisessa. Maahan se on varmaan päätynyt lautojen lahotessa, 4) Naulaan on jäänyt vähän puuta laudasta.
Löytäjä: Matilda. 1) Kaakeliuuni, 2) Kivaa, 3) Ruuan laittoon ja uuni kuului kokille. Uuni on purettu ja se päätyi maahan.

RSS syöte