Kesäkoulun löytöuutiset, viikko 6

UUTINEN | julkaistu: 25.7.2019

Aboa Vetus & Ars Novan kesäkoululaiset osallistuvat joka viikko museon pihalla käynnissä oleviin arkeologisiin kaivauksiin. Lapset pääsevät harjoittelemaan myös reportterin hommia, sillä joka viikko lapset ottavat itse löydöistään kuvat ja esittelevät löytönsä näissä museon verkkosivuilla julkaistavissa kesäkoulun löytöuutisissa.

  1. Mitä löysit?
  2. Miltä sen löytäminen tuntui?
  3. Mihin löytöä olisi voitu käyttää tai kenelle se olisi voinut kuulua?
  4. Haluatko kertoa jotain muuta löydöstäsi?
Löytäjä: Ella. 1) Kukka-ruukun pala, 2) Tuntui hienolta löytää tämän, ja olin ylpee itsestäni. Minä ajattelin että "Mitenköhän se oli käytetty?", ja ''Olikohan se käytetty saman laisesti kauan sitten kun se on käytetty nyky-aikaisin?", 3) Se olisi varmaan käytetty kukka-ruukuksi tai johoinkin kulhoon. Oli varmaan jonkun rikkaan ihmisen kuka käytti sitä ruualle, kukille, tai voisi olla koriste. Mun mielestä se oli päättynyt maahan kun sen omistaja tiputti sen, ja se meni rikki ja oli heitetty pois.
Löytäjä: Kastehelmi. 1) Luu, 2) Mahtavaa, 3) Se on ollut jonkun luu. Mutta se on Turun palon kautta päätynyt maahan, 4) Se on hyvin pieni.
Löytäjä: Arian. 1) Luut, lautanen, 2) Jännältä, mielenkiintoa, 3) Ruuan laittoon. Joku on rikkonut sen ja haudannut sen maahan, 4) Ei.
Löytäjä: Emilia. 1) Lasi, 2) Normali, 3) En.
Löytäjä: Oiva. 1) Ikkunalasi, 2) Hauskalta, 3) Talon ikkunalasi.
Löytäjä: Remu. 1) En tiedä, 2) Jännältä ja hyvältä, 3) En osaa, 4) Ei.
Löytäjä: Sofia. 1) Lasi ja luu, 2) Kivalta ei herättänyt ajatuksia, 3) En.
Löytäjä: Atte. 1) Lehmän joku luu, 2) Tosi kivoja, 3) Lehmä juoksi tulipalossa ja kuoli luut päätyivät maahan ja löysin ne.
Löytäjä: Eero. 1) Vääntynyt naula, 2) Aluksi ajattelin että se olisi ollut joku ongenkoukku, kunnes tajusin että se oli vääntynyt naula, 3) Se on varmaan ollut jossai puutalossa joka on tuhoutunut Turun palossa ja naula on tippunut maahan, josta minä löysin sen!
Löytäjä: Oiva. 1) Piipunpäänpuolikas sekä pienen eläimen luu, 2) Mukavan sillä löytämiseni jooh mukava tunne, 3) Todennäköisesti talon isäntä.
Löytäjä: Tomas. 1) Vääntynyt rautanaula, 2) Kivalta. Se herätti asioita että minustakin voisi tulla argeoloki, 3) Se on rautanaula ja se on talosta se on kuulunut talon asukkaille ja se on päätynyt maahan talon vanhentuessa.
Löytäjä: Janni. 1) Löysin lasin palan, 2) Hyviä ajatuksia, 3) Se on kuulunut kauppiaan lasipulloon, 4) Ei.
Löytäjä: Nelli. 1) Naula?, 2) Kivalta!, 3) Se on kuulunut sepälle ja se on joutunut maahan koska turkku paloi, 4) Ei!

RSS syöte