Keräämme muistoja Rettigin palatsista

UUTINEN | julkaistu: 8.2.2018

Aboa Vetus & Ars Nova kerää turkulaisten muistoja ja tarinoita Rettigin palatsirakennuksesta. Nykyään museona toimiva palatsi on ollut näkyvä rakennus Turun kaupunkitilassa jo 90 vuoden ajan. Moni turkulainen on kulkenut päivittäin sen ohi, miettinyt sen muurien taakse kätkeytyviä tiloja, mahdollisesti vieraillut tai työskennellyt siellä. Aboa Vetus & Ars Novassa avautuu lokakuussa 2018 näyttely, joka kertoo Rettigin palatsin alkuperäisestä arkkitehtuurista ja interiööreistä.

Muurein suojattu koti Aurajoen rannassa

Villa von Rettig valmistui vuonna 1928. Se rakennettiin Rettigin suvun yksityisasunnoksi. Keskeisellä sijainnilla olevaa tonttia kiersi muuri, joka sulki palatsin puutarhoineen näkymättömiin ohikulkevilta kaupunkilaisilta. Rakennuksen piirustukset laadittiin Bertel & Valter Jungin toimistossa Helsingissä.

Palatsi siirtyi Matti Koivurinnan säätiön omistukseen vuonna 1991. Nykytaiteen museo Ars Nova avattiin Rettigin palatsin tiloihin ja Aboa Vetus, arkeologis-historiallinen museo, sen puutarhan alle. Sittemmin Aboa Vetus & Ars Nova on yhdistynyt yhdeksi, historian ja nykytaiteen museoksi.

Yleisön tiedot ja tarinat talteen

Voit jättää muistosi lomakkeella tai ottaa yhteyttä osoitteeseen muisto@aboavetusarsnova.fi tai numeroon 0400-718568 (arkisin klo 10–15). Tietoja kerätään 29.3. asti.

Olemme kiinnostuneita kaikista Rettigin palatsiin ja sen lähiympäristöön liittyvistä muistoista. Kerro myös mielellään, jos sinulla on palatsin historiaan liittyviä valokuvia tai esineitä. Tietoja saatetaan käyttää tulevan näyttelyn valmistelussa, ja ennen kaikkea yleisöltä kerättyjä muistoja tallennetaan museon omaan arkistoon.

Rettigin palatsi 90 vuotta -näyttely on esillä Aboa Vetus & Ars Novassa
19.10.2018–26.5.2019.

Villa von Rettig valmistui vuonna 1928. Se rakennettiin Rettigin suvun yksityisasunnoksi. Yksityiskohtia alkuperäisistä interiööreistä on yhä näkyvillä Ars Novan näyttelytiloissa. Kuva: Jari Nieminen.

RSS syöte