Heinäkuussa arkeologisia museokursseja aikuisille

UUTINEN | julkaistu: 19.6.2018

"Viime heinäkuussa näin ilmoituksen yleisökaivauksista ja halusin ehdottomasti mukaan. Sateen uhka väistyi, ja pääsimme kaivamaan jo pari metriä syvään kaivantoon, jossa ryhdyimme seulomaan maa-ainesta. Mukana oli mukava joukko eri-ikäisiä innostuneita – myös syntymäpäiväänsä viettävä tyttönen, joka oli merkkipäivän johdosta päässyt kaivauksille. Päivä vierähti vauhdilla. Kaivausjohtaja Ilarin kerrottua päivän työurakan päättyneen harva halusi lähteä kotiin. Moni kumartui kerta kerran perään kuopsuttelemaan maata lastallaan haluamatta jättää paikkaa. Löysin päivän aikana useampia liitupiipun palasia, vääntyneitä rautanauloja ja rapsuttelin esiin tiiliä. Yhden tiilen kaatuessaan kahtia haljenneet palat saattoivat viitata seinän kaatumiseen. Olihan se ihmeellistä kaivautua maahan ja erottaa maakerroksista hiiltynyttä puuta tai kattoaineksia ja miettiä, mitä palohetkellä oli mahtanut tapahtua kattojen alla olevissa tiloissa."

Näin muisteli viime kesän kaivauspäivää Kaisu Rättyä, joka osallistui arkeologiselle museokurssille Aboa Vetus & Ars Novassa. Yhden ja kahden päivän mittaisia museokursseja järjestetään myös heinäkuussa 2018, ja niihin voi yhä ilmoittautua mukaan!

Aboa Vetus & Ars Nova arkeologisilla museokursseilla opitaan arkeologisen tutkimuksen perusteita ja menetelmiä ja osallistutaan käytännön kaivaustyöhön arkeologien ohjauksessa. Yhden päivän kurssit toteutetaan 10.7., 11.7., 17.7. ja 18.7. klo 10–15 ja kahden päivän kurssit 12.–13.7. ja 19.–20.7. klo 10–15.

Yhden päivän kurssin hinta on 50 € ja kahden päivän kurssin 90 €. Hintaan sisältyy kurssin ohjaus, materiaalit, vakuutus, kahvit ja sisäänpääsy museoon. Kullekin kurssille mahtuu 10 henkeä.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset kursseille:
Arkeologi Elina Mattila, elina.mattila@aboavetusarsnova.fi, p. 0207 181 646

RSS syöte