Guido van der Werve: Artist Talk (Zoom) 20.9. klo 17

UUTINEN | julkaistu: 13.9.2021

Aboa Vetus Ars Nova -museon etätapahtuma maanantaina 20.9. klo 17–18

Puheenvuorossaan alankomaalainen taiteilija Guido van der Werve esittelee taiteellista työskentelyään ja kertoo Aboa Vetus Ars Novassa esillä olevasta elokuvasta Nummer veertien, home. Maksuton virtuaalinen tilaisuus on englanninkielinen ja se järjestetään Zoom-ohjelman kautta.

Linkki tilaisuuteen: https://us02web.zoom.us/j/87209638508?pwd=OGJhR3BRR0hST0NIaVlwZnlMV005Zz09
Meeting ID: 872 0963 8508
(Tilaisuuteen voi liittyä 15 minuuttia ennen sen alkamista. Sovelluksen lataaminen ei ole välttämätöntä. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkkoselaimella – suosittelemme Google Chromea.)

Guido van der Werve (s. 1977) on useasti palkittu elokuvantekijä, säveltäjä ja kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Amsterdamissa, Berliinissä sekä Jämsässä. Taiteilija tunnetaan moniulotteisista, videoiduista performansseista, joissa hän koettelee kehonsa sietokykyä erilaisilla kestävyysharjoitteilla. Van der Werve on yksi laajimmin esitetyistä, tällä hetkellä elokuvan parissa työskentelevistä taiteilijoista.

Taiteilijan elokuva Nummer veertien, home (2012) on parhaillaan esillä Aboa Vetus Ars Nova -museon Takkahuone-galleriassa 26.9. saakka. Teos alkaa aina tasatunnein ja kestää 54 minuuttia. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11–18.

Nummer veertien, home on omaperäinen kunnianosoitus säveltäjä Frédéric Chopinille. Elokuvassa Guido van der Werve juoksee, pyöräilee ja ui lähes 1 500 kilometrin matkan Varsovan Pyhän ristin kirkolta Pariisiin Père Lachaise hautausmaalle. Hän seuraa käänteisesti reittiä, jonka Chopinin sydän on matkannut. Frédéric Chopin nimittäin kuoli ja haudattiin Pariisissa vuonna 1849, mutta hänen sydämensä on myöhemmin haudattu Varsovaan.

Guido van der Werve on itse säveltänyt elokuvansa musiikin, sielunmessun requiem Home. Runollinen ja monitulkintainen elokuva noudattaa sävellyksen rakennetta: kolme osaa ja kaksitoista kohtausta. Matkanteon ohella elokuvaan limittyy omaelämäkerrallisia kohtauksia ja viittauksia antiikin tarunhohtoisen sotapäällikön Aleksanteri Suuren matkoihin.

Lue lisää näyttelystä: https://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/guido-van-der-werve-nummer-...
Lisätietoja taiteilijasta: https://roofvogel.org/

RSS syöte