Arkeologin löytöjä esillä museon aulassa

UUTINEN | julkaistu: 6.8.2018

Pienoisnäyttelyssä museon aulassa on esillä arkeologin poimintoja viimeisimmistä löydöistä. Kaivaukset museon sisäpihalla ovat yhä käynnissä. Kesän aikana arkeologien luona on käynyt yli tuhat vierailijaa.  

Osa 1800-luvun puutarhamaasta löytyneistä esineistä on peräisin puutarhan käyttöajalta, ja ne kertovat tontin historiasta Rettigin suvun ajoilta. Esillä on esimerkiksi lähes kokonaisena löytynyt, 1900-luvun alkupuolelle ajoittuva posliinikuppi. Puutarhakerroksista paljastuu myös paljon puutarhaa vanhempia löytöjä, koska maata on kasattu puutarhan pohjaksi eri puolilta tonttia. Vitriinissä nähtävä Pohjois-Saksassa valmistettu kivisavikannun pala ajoittuu 1300–1400-luvuille.

Aboa Vetus & Ars Novan kesän 2018 kaivauksissa museon Nunnankadun puoleisella sisäpihalla tutkitaan Turun palossa 1827 tuhoutuneen kivitalon rauniota. Kivitalon tarkkaa rakentamisajankohtaa ei tiedetä, mutta se on purettu palon jälkeen 1830-luvulla. Purkamisen jälkeen talon raunio on peitetty maalla ja sen päälle on perustettu puutarha.

RSS syöte