Aboa Vetus Ars Nova -museo hakee kesäksi kahta arkeologian harjoittelijaa kenttätöihin

UUTINEN | julkaistu: 2.3.2021

Aboa Vetus Ars Nova on turkulainen arkeologian ja nykytaiteen museo. Museo on tehnyt usean vuoden ajan arkeologisia kaivauksia tontillaan keskellä historiallista Turkua. Kesällä 2021 kenttätyöt jatkuvat museon sisäpihalla. Haemme kesäksi kahta arkeologian korkeakouluharjoittelijaa. Tutkimuskohteena on Turun palossa vuonna 1827 tuhoutunut tontti, jolla sijaitsee kahden kivitalon rauniot ja kulttuurikerroksia keskiajalta 1900-luvulle. Kaivaukset toteutetaan osin yleisökaivauksina yhdessä museon arkeologien ja vapaaehtoisten kanssa. Myös museon ja kahvilan asiakkailla on mahdollisuus piipahtaa tutustumassa kaivauksilla.

Jos sydämesi sykkii historiallisen ajan kaupunkikaivauksille, pidät kenttätöistä satoi tai paistoi, ja haluat kertoa arkeologiasta, historiasta, löydöistä ja tutkimusmenetelmistä niin aikuisille kuin lapsille, harjoittelupaikka sopii juuri sinulle. Aikaisempi kenttätyökokemus katsotaan eduksi. Sinulla tulee myös olla yliopiston myöntämä harjoittelutukiseteli.

Työnkuvaan sisältyy käytännön kaivaustyötä, dokumentointia, löytöjen käsittelyä ja vapaaehtoisten ohjaamista sekä yleisön opastamista kaivauksella.

Harjoittelusta maksettava palkka on 1 236 € / kk. Harjoittelun kesto on kolme kuukautta. Harjoittelun tarkempi ajankohta sovitaan erikseen. Arkeologiset kaivaukset alkavat toukokuussa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja cv 15.3.2021 mennessä sähköpostilla osoitteeseen hannele.lehtonen@aboavetusarsnova.fi. Merkitse viestin otsikoksi: ”arkeologian harjoittelija”.

Lisätietoja:
Hannele Lehtonen, museonjohtaja, 0207 181 654, hannele.lehtonen@aboavetusarsnova.fi
Ilari Aalto, arkeologi, 0207 181 643, ilari.aalto@aboavetusarsnova.fi

RSS syöte