Tehtäväkokonaisuudet

Tältä sivulta löydät erilaisia tehtäväpaketteja koululuokkien ja ryhmien käyttöön. Osa tehtävistä on tarkoitettu tehtäviksi ennen museovierailua, osa vierailun aikana ja osa jälkikäteen. Tehtäviä voi vapaasti tulostaa ja monistaa oppilaiden käyttöön.

Muistattehan ottaa mukaan museovierailulle kynät ja pyyhekumit. Kannattaa myös kertoa oppaalle, mitä tehtäviä aiotte tehdä, niin hän voi ottaa ne huomioon opastuksessa.

HISTORIALLISIIN NÄYTTELYIHIN LIITTYVÄT TEHTÄVÄT

Perusnäyttelyn tehtäviä

Nämä tehtävät liittyvät Aboa Vetus & Ars Nova -museon keskiajasta kertovaan perusnäyttelyyn. Oikeat vastaukset löytyvät museon perusnäyttelyn tekstipaneeleista ja oppaan kertomuksesta.

Tehtävät alakouluikäisille:

Tehtävät yläkoulu- ja lukioikäisille:

Esinetehtäviä

Esineet eivät ole vain esineitä, vaan niillä on oma salattu elämänsä. Tehtävät harjaannuttavat oppilaita kiinnittämään huomiota yksittäiseen esineeseen, huomaamaan yksityiskohtia ja löytämään esineiden takaa tarinoita.

Kaiken maailman esineet

Nämä tehtävät on suunnattu lähinnä peruskoulun nuoremmille oppilaille. Ne sisältävät sekä koulussa tehtäviä esitehtäviä että museotehtäviä. Niiden avulla orientoidutaan katsomaan ja kertomaan havainnosta. Jälkityötehtävänä käydään havainnot läpi koulussa.

Kadonneiden esineiden arvoitus

Nämä tehtävät on tarkoitettu hieman vanhemmille oppilaille. Tehtävissä keskitytään esineen elämänhistoriaan ja niihin jälkiin, mitä se on esineeseen jättänyt. Tällä tavoin myös museoesineiden maailma on rakentunut – suurin osa tietoa on pudonnut pois, mutta paljon on myös vielä jäljellä.

TAIDENÄYTTELYIHIN LIITTYVÄT TEHTÄVÄT

Nämä tehtävät liittyvät taiteen eri teemoihin ja sopivat tehtäväksi kaikkien taidenäyttelyidemme yhteydessä. Tehtävät jakautuvat eri teemoihin; voit pohtia etukäteen, mikä kokonaisuus sopisi parhaiten juuri teidän luokkanne vierailun yhteyteen. Kaikista tehtävistä löytyy hieman eritasoiset versiot alakouluikäisille sekä yläkoulu- ja lukioikäisille.

Värit

Näissä tehtävissä keskitytään väreihin; värioppiin, värien havainnointiin ja värien luomiin tunnelmiin.

Materiaalit ja tekniikat

Näiden tehtävien avulla tutustutaan eri taiteen materiaaleihin ja tekniikoihin.

Taiteen tulkinta ja taiteesta puhuminen

Nämä tehtävät johdattelevat taiteen tulkintaan ja rohkaisevat taiteesta puhumiseen.

Nykytaide ja taiteilijan työ

Näissä tehtävissä pohditaan nykytaiteen eri piirteitä ja taiteilijan työtä.

Hauskoja hetkiä tehtävien parissa!