Tehtäväkokonaisuudet

Tältä sivulta löydät erilaisia tehtäväpaketteja koululuokkien ja ryhmien käyttöön. Osa tehtävistä on tarkoitettu tehtäviksi ennen museovierailua, osa vierailun aikana ja osa jälkikäteen. Tehtäviä voi vapaasti tulostaa ja monistaa oppilaiden käyttöön.

ABOA VETUKSEN TEHTÄVÄPAKETTI

Museo on koonnut opettajille materiaalipaketin Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan tutustumisen tueksi. Koko materiaali löytyy alla olevan linkistä, padlet-seinältä. Padletiin on koottu paljon erilaista materiaalia, josta voi koostaa jo vaikka museovierailua edeltävän oppitunnin: videoita, informaatiota, tietovisa, erilaisia syventäviä ja luovia tehtäviä sekä myös itse varsinaisen museovierailun tehtäväpaketti.

HUOM. Padlet-seinä ei toimi ihanteellisesti Internet Explorerilla.

Alakoulun padlet-seinä

Yläkoulun padlet-seinä

Museovierailun tehtäväpaketti on kartan muodossa ja toimii parhaiten tabletilla. Kierroksen voi suorittaa pienryhmissä tai opettajan johdolla. Kartan eri tehtäväpisteet johdattelevat keskustelemaan, kuuntelemaan ja tutustumaan raunioalueeseen moniaistisesti. Tehtäväkokonaisuus sopii moniin eri oppiaineisiin. Kierros on Prezi-muodossa ja se sisältyy yllä linkatun padlet-seinän materiaaleihin. Suoraan museotehtäviin pääset alla olevista linkeistä.

HUOM. Prezi ei toimi ihanteellisesti Internet Explorerilla.

Museokierros alakouluille (Prezi)

Museokierros yläkouluille (Prezi)

Halutessasi voit myös tulostaa tehtävämateriaalin pdf-muodossa alla olevista linkeistä.

Museokierros alakouluille (pdf)

Museokierros yläkouluille (pdf)

Eivätkö linkit tai tehtävät toimi? Otamme mielellämme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia materiaaliin liittyen. Ota yhteyttä museolehtoriin:

Janna Jokela
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

ARS NOVAN TEHTÄVÄPAKETTI

Nämä tehtävät liittyvät taiteen eri teemoihin ja sopivat tehtäväksi kaikkien taidenäyttelyidemme yhteydessä. Tehtävät jakautuvat eri teemoihin; voit pohtia etukäteen, mikä kokonaisuus sopisi parhaiten juuri teidän luokkanne vierailun yhteyteen. Kaikista tehtävistä löytyy hieman eritasoiset versiot alakouluikäisille sekä yläkoulu- ja lukioikäisille.

Muistakaa ottaa omat kynät mukaan tehtävien tekoa varten!

Värit

Näissä tehtävissä keskitytään väreihin; värioppiin, värien havainnointiin ja värien luomiin tunnelmiin.

Materiaalit ja tekniikat

Näiden tehtävien avulla tutustutaan eri taiteen materiaaleihin ja tekniikoihin.

Taiteen tulkinta ja taiteesta puhuminen

Nämä tehtävät johdattelevat taiteen tulkintaan ja rohkaisevat taiteesta puhumiseen.

Nykytaide ja taiteilijan työ

Näissä tehtävissä pohditaan nykytaiteen eri piirteitä ja taiteilijan työtä.