Luokkaretkipaketit

Aboa Vetus Ars Nova on ainutlaatuinen yhdistelmä arkeologiaa ja nykytaidetta. Samalla museovierailulla voi tutustua vanhaan Turkuun ja uusimpaan taiteeseen. Tarjolla on paras luokkaretki ikinä!

Helpoiten tutustut museoon opastetulla kierroksella. Oppaamme huomioivat oppilaiden ikäryhmän ja opettajan toiveet opastuksen sisällössä.

Oletko jo tutustunut ohjattuihin etäopastuksiin arkeologiaan ja nykytaiteeseen? Katso etäopastusvaihtoehtomme ja tee varaus!

Hinnat

Koululaisten pääsymaksu on 4 € / oppilas. Opettajat, bussinkuljettajat ja muut ryhmänjohtajat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Opastushintamme on 75 € / tunti / opas. Opastusryhmän suosituskoko on korkeintaan 30 oppilasta. Tätä suuremmille ryhmille suosittelemme kahta tai useampaa opasta.

Opastus Turun historiaan (1 h)

4 € / oppilas + 75 € opastus / ryhmä

Sisältää pääsymaksut museoon sekä opastetun kierroksen Aboa Vetuksessa (1 h).

Maan alla säilyneet kivitalojen rauniot ja arkeologiset esinelöydöt kertovat Turun kaupungin historiasta ja paikalla eläneistä ihmisistä satojen vuosien ajalta. Oppaan johdolla kuullaan myös arkeologin työstä ja siitä, miten tieto menneisyydestä syntyy.

Päiväkoti-ikäisille ja pienemmille koululaisille tarjolla on omat erikoisopastukset: seikkailukierros ja Pikku-Matin tarina.

Opastus ajankohtaiseen taidenäyttelyyn (1 h)

4 € / oppilas + 75 € opastus / ryhmä

Sisältää sisäänpääsyt museoon ja opastetun kierroksen valitsemassanne Ars Novan näyttelyssä (1 h). Ajankohtaiset näyttelymme näet Näyttelyt-sivulta.

Museon taidenäyttelyt nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin. Oppaan johdolla tutustutaan taiteen tekniikoihin ja taiteilijan työhön sekä pohditaan taiteen herättämiä ajatuksia ja tulkintoja.

Pienemmille koululaisille taiteen perusteet avautuvat Taikkis – aistimatka taiteeseen -opastuksella, jolla taiteeseen pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla.

Historia- ja taidepaketti (2 h)

4 € / oppilas + 150 € opastus / ryhmä

Edellisten yhdistelmä. Esimerkiksi aamupäivällä opastus historiaan ja lounastauon jälkeen taiteeseen!

Tehtäviä tiedon syventämiseksi

Museosisältöihin voi hyvin tutustua myös ilman opasta tai tutustumista voi edelleen syventää monipuolisten tehtävämateriaalien avulla.

Museo on koonnut Padlet-seinälle materiaalipaketin, joka johdattaa Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan. Seinältä löytyy myös linkki omatoimiseen museokierrokseen Aboa Vetuksessa. Kierros toimii Prezi-alustalla.

Ars Novan näyttelyihin tutustumisen tueksi museo on koonnut taiteen eri osa-alueisiin johdattavia tehtäviä. Niiden avulla voi näyttelyssä tutkia eri materiaaleja ja tekniikoita tai syventyä taiteen tulkintoihin ja oman mielipiteen ilmaisuun.

Lisätietoja ja varaukset:

Museolehtori Janna Jokela, janna.jokela@avan.fi, 0207 181 637

Opastetulla kierroksella Turun historiaan voit muun muassa kurkata maan alta löytyneeseen kaivoon!
Opastetulla kierroksella Turun historiaan voit muun muassa kurkata maan alta löytyneeseen kaivoon!
Opastus museon nykytaiteen näyttelyyn johdattelee oppilaat taiteen maailmaan.
Opastus museon nykytaiteen näyttelyyn johdattelee oppilaat taiteen maailmaan.