Luokan kanssa museoon – käytännön asioita

Museovierailuun liittyy monia käytännön asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen vierailua. Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin!

Tilaisinko opastuksen?

Museossa voi vierailla ilman opastakin, mutta oppaan kanssa näyttelystä saa parhaan mahdollisen hyödyn. Opastus täytyy aina varata etukäteen. Yhteen opastusryhmään suosittelemme enimmillään 30 oppilasta.

Kerro opastusta varatessasi haluatko opastuksen museon historialliselle vai nykytaiteen puolelle. Mainitse myös, jos haluat oppaan keskittyvän johonkin tiettyyn näyttelyyn. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen – oppaamme muokkaavat ja suuntaavat opastusta ikäryhmän ja erityistoiveet huomioon ottaen.

Opasvaraukset:

Museolehtori Janna Jokela, janna.jokela@aboavetusarsnova.fi, 0207 181 637

Kuinka paljon aikaa vierailuun kannattaa varata?

Opastuksen suositusaika on tunti, jos opastus tilataan vain toiseen museon osaan. Jos ryhmä haluaa käydä sekä Aboa Vetuksessa että Ars Novassa, suositusaika on vähintään 1,5 tuntia.

Opastuskierrosten jälkeen kannattaa jättää aikaa myös tehtävien tekoon tai oppilaiden vapaaseen kiertelyyn näyttelyissä opettajan valvonnassa. Esimerkiksi kaikkiin museon toimintapisteisiin ei ehditä opastuskierroksella pysähtyä.

Museon verkkosivuilla on tehtäväpaketteja sekä historiaan että taiteeseen liittyen. Niihin kannattaa tutustua ja jakaa niitä oppilaille ennen museoon tuloa.

Miten museoon tullaan?

Museon sisäänkäynti sijaitsee rannan puolella osoitteessa Itäinen Rantakatu 4–6. Kadulle pysäköinti on sallittua busseille. Henkilöautoille on pysäköintipaikkoja Nunnankadulla sekä mittaripaikkoja Hämeenkadun varrella.

Kun tulette museoon, ryhmänjohtajan kannattaa ensimmäisenä ilmoittaa ryhmänsä saapumisesta museon lippukassalle. Myös naulakot sijaitsevat museon lippukassan tuntumassa. Jos olette tilanneet opastukset, opas odottaa teitä lippukassan luona.

Voiko museossa syödä omia eväitä?

Museossa ei valitettavasti ole erillistä ruokailutilaa koululaisten omien eväiden nauttimiseen. Ravintolatilat kuuluvat ravintolayrittäjälle, joten niissä omien eväiden nauttiminen ei valitettavasti ole luvallista.

Miltä kuulostaisi opastettu kierros arkeologian näkökulmasta keskiajan Turkuun ja aiheeseen sopiva työpaja?
Miltä kuulostaisi opastettu kierros arkeologian näkökulmasta keskiajan Turkuun ja aiheeseen sopiva työpaja?
Opastus museon nykytaiteen näyttelyyn johdattelee oppilaat taiteen maailmaan.
Opastus museon nykytaiteen näyttelyyn johdattelee oppilaat taiteen maailmaan.