OPETTAJILLE

Aboa Vetus Ars Nova on suljettu 3.12.2020–10.2.2021 Varsinais-Suomen korona-linjausten vuoksi. Tänä aikana emme ota vastaan myöskään ryhmävarauksia.

Noudatamme maskisuositusta ja suosittelemme maskin käyttöä yläkoululaisille sekä kaikille yli 15-vuotiaille museovieraille. Seuraamme koronaviristilanteen kehitystä, ja varaukset toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista tai peruutuksista viipymättä.

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa monipuolista nähtävää ja tekemistä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille. Näiltä sivuilta löydät käytännön tietoa museon tarjoamista palveluista koulusi vierailun suunnittelua varten!

Museolehtori on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen!

museolehtori Janna Jokela 0207 181 637, janna.jokela@aboavetusarsnova.fi .

Tehtäväpaketit

Museon pääsylippu oikeuttaa vierailemaan kaikissa näyttelyissä, joihin tutustumista voi edelleen syventää monipuolisten verkkomateriaalien avulla. Padlet-seinälle koottu materiaalipaketti johdattaa Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan.

Opastetut kierrokset

Aboa Vetuksen näyttelyt kertovat historiasta ja arkeologiasta. Päiväkoti-ikäisille ja pienemmille koululaisille tarjolla on omat erikoisopastukset: Pikku-Matin tarina ja seikkailukierros. Isommille oppilaille tarjoamme koululaisopastuksen historiaan ja oppaamme muokkaavat sen sisältöä opettajan toiveiden mukaan.

Ars Novassa on esillä taidetta kahdessa kerroksessa. Pienemmille koululaisille taiteen perusteet avautuvat Taikkis – aistimatka taiteeseen -opastuksella, jolla taiteeseen pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla. Isompien koululaisten kanssa opastuksella keskustellaan taideteosten herättämistä ajatuksista ja harjoitellaan oman mielipiteen muodostamista.