OPETTAJILLE

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa monipuolista nähtävää ja tekemistä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille. Näiltä sivuilta löydät käytännön tietoa museon tarjoamista palveluista koulusi vierailun suunnittelua varten!

Museolehtori on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen: museolehtori Janna Jokela 0207 181 637, janna.jokela@aboavetusarsnova.fi .

Opettajien syysinfo 16.9.2019 klo 17.00

Aboa Vetus & Ars Nova kutsuu opettajat museolle perinteiseen syyskauden aloittavaan infotilaisuuteen. Tilaisuudessa kerromme syys- ja talvikauden näyttelyistämme ja kouluille tarjoamistamme palveluista.

Infon jälkeen tarjoamme kaksi vaihtoehtoista ohjelmaa, joista valita. Aboa Vetuksessa voi suunnittelija Lilli Kantin johdolla tutustua ja kokeilla uutta verkkomateriaalipakettia, jonka julkaisimme Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan tutustumisen tueksi. Materiaali sisältää videoita, informaatiota, tietovisoja, erilaisia syventäviä ja luovia tehtäviä sekä itsenäisen museovierailun tueksi rakennetun tehtäväpaketin Prezi-muodossa. Ars Novan puolella on mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle Vuoden nuoren taiteilijan Nastja Säde Rönkön for your charred bones and restless soul ja Saara Ekströmin AMNION-näyttelyihin.

Tilaisuuden ohjelma:

  • klo 17.00 kahvitarjoilu ja museon syyskauden tarjonnan esittely (kokoustila Factory)
  • klo 17.30 museon uuteen verkko-oppimateriaaliin tutustuminen ja testaus (Aboa Vetus) TAI opastettu kierros esillä oleviin taidenäyttelyihin (Ars Nova)
  • klo 19.00 asti on vielä mahdollista tutustua museon näyttelyihin itsenäisesti

Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittaudu tilaisuuteen 9.9. mennessä museolehtori Janna Jokelalle janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637. Kerrothan samalla mahdollisista erityisruokavalioista.

Luokkaretkipaketit

Koululuokkia varten olemme koonneet valmiita luokkaretkipaketteja, joihin sisältyy opastus ja työpaja. Museon pääsylippu oikeuttaa vierailemaan kaikissa näyttelyissä, joihin tutustumista voi edelleen syventää monipuolisten verkkomateriaalien avulla.

Erikoiskierrokset

Aboa Vetuksen näyttelyt kertovat historiasta ja arkeologiasta. Päiväkoti-ikäisille ja pienemmille koululaisille tarjolla on omat erikoisopastukset: Pikku-Matin tarina ja seikkailukierros. Isommille oppilaille tarjoamme koululaisopastuksen historiaan ja oppaamme muokkaavat sen sisältöä opettajan toiveiden mukaan.

Ars Novassa on esillä taidetta kahdessa kerroksessa. Pienemmille koululaisille taiteen perusteet avautuvat Taikkis – aistimatka taiteeseen -opastuksella, jolla taiteeseen pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla. Isompien koululaisten kanssa opastuksella keskustellaan taideteosten herättämistä ajatuksista ja harjoitellaan oman mielipiteen muodostamista.