OPETTAJILLE

Aboa Vetus Ars Nova on suljettu toistaiseksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronalinjausten vuoksi. Uutena palveluna tarjoamme kuitenkin kevätkaudella 2021 ohjattuja etäopastuksia arkeologiaan ja nykytaiteeseen. Katso etäopastusvaihtoehtomme ja tee varaus!!

Museolehtori on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen!

museolehtori Janna Jokela 0207 181 637, janna.jokela@aboavetusarsnova.fi .

Tehtäväpaketit

Museon pääsylippu oikeuttaa vierailemaan kaikissa näyttelyissä, joihin tutustumista voi edelleen syventää monipuolisten verkkomateriaalien avulla. Padlet-seinälle koottu materiaalipaketti johdattaa Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan.

Opastetut kierrokset

Aboa Vetuksen näyttelyt kertovat historiasta ja arkeologiasta. Päiväkoti-ikäisille ja pienemmille koululaisille tarjolla on omat erikoisopastukset: Pikku-Matin tarina ja seikkailukierros. Isommille oppilaille tarjoamme koululaisopastuksen historiaan ja oppaamme muokkaavat sen sisältöä opettajan toiveiden mukaan.

Ars Novassa on esillä taidetta kahdessa kerroksessa. Pienemmille koululaisille taiteen perusteet avautuvat Taikkis – aistimatka taiteeseen -opastuksella, jolla taiteeseen pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla. Isompien koululaisten kanssa opastuksella keskustellaan taideteosten herättämistä ajatuksista ja harjoitellaan oman mielipiteen muodostamista.