OPETTAJILLE

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa monipuolista nähtävää ja tekemistä koululaisille ja päiväkoti-ikäisille. Näiltä sivuilta löydät käytännön tietoa museon tarjoamista palveluista koulusi vierailun suunnittelua varten!

Museolehtori on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen: museolehtori Janna Jokela 0207 181 637, janna.jokela@aboavetusarsnova.fi .

Luokkaretkipaketit

Koululuokkia varten olemme koonneet valmiita luokkaretkipaketteja, joihin sisältyy opastus ja työpaja. Museon pääsylippu oikeuttaa vierailemaan kaikissa näyttelyissä, joihin tutustumista voi edelleen syventää kirjallisilla tehtävillä.

Erikoiskierrokset

Aboa Vetuksen näyttelyt kertovat historiasta ja arkeologiasta. Päiväkoti-ikäisille ja pienemmille koululaisille tarjolla on omat erikoisopastukset: Pikku-Matin tarina ja seikkailukierros. Isommille oppilaille tarjoamme koululaisopastuksen historiaan ja oppaamme muokkaavat sen sisältöä opettajan toiveiden mukaan.

Ars Novassa on esillä taidetta kahdessa kerroksessa. Pienemmille koululaisille taiteen perusteet avautuvat Taikkis – aistimatka taiteeseen -opastuksella, jolla taiteeseen pääsee tutustumaan kaikilla aisteilla. Isompien koululaisten kanssa opastuksella keskustellaan taideteosten herättämistä ajatuksista ja harjoitellaan oman mielipiteen muodostamista.