OPETTAJILLE

Aboa Vetus Ars Nova avataan yleisölle taas perjantaista 14.5.2021 lähtien. Toistaiseksi emme järjestä ryhmäopastuksia museotiloissa.

Oletko jo kokeillut ohjattuja etäopastuksia arkeologiaan ja nykytaiteeseen?

Ohjattu etäopastus Turun arkeologiaan

50 € / opastus

Maan alla säilynyt arkeologinen tieto kertoo Turun kaupungin historiasta ja paikalla eläneistä ihmisistä satojen vuosien ajalta. Opas kertoo museon alueelta arkeologisissa kaivauksissa esiin saaduista raunioista ja löydöistä kuvien ja lyhyiden videoiden avulla. Oppaan johdolla kuullaan myös arkeologin työstä ja siitä, miten tieto menneisyydestä syntyy.

Ohjattu etäopastus nykytaiteeseen

50 € / opastus

Museon taidenäyttelyt nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin. Ohjatulla etäopastuksella tutustutaan museon ajankohtaiseen nykytaiteen näyttelyyn. Opas esittelee näyttelyä ja taideteoksia kuvien ja lyhyiden videoiden avulla. Samalla tutustutaan taiteen tekniikoihin ja taiteilijan työhön sekä pohditaan taiteen herättämiä ajatuksia ja tulkintoja.

Lisätiedot ja varaukset

Ohjattu etäopastus arkeologiaan tai nykytaiteeseen voidaan toteuttaa Teams- tai Zoom-alustalla. Varausvahvistuksen yhteydessä saat osallistumislinkin, jonka voit jakaa eteenpäin muille osallistujille. Ohjelmia ei tarvitse erikseen ladata omalle koneelle, vaan osallistua voi myös nettiselaimella.

Varauksia ottaa vastaan museolehtori Janna Jokela: janna.jokela@avan.fi tai 0207 181 637

Museolehtori on apunasi, kun haluat suunnitella juuri ryhmällesi sopivan, elämyksellisen museokäynnin. Kannattaa kertoa rohkeasti etukäteen omista toiveistaan vierailun ja opastuksen suhteen!

Tehtäväpaketit

Museoon tutustumista voi edelleen syventää monipuolisten verkkomateriaalien avulla. Padlet-seinälle koottu materiaalipaketti johdattaa Turun keskiaikaan ja kaupunkiarkeologiaan.