Turvapaikkana museo

Omatila
20.1.−19.2.2017
Turvapaikkana museo -työpaja
Taidetyöpaja

Aboa Vetus & Ars Nova on syksyn 2016 aikana kutsunut nuoria turvapaikanhakijoita museoon tutustumaan Turun historiaan sekä nykytaiteeseen. Sana kerrallaan -näyttelyssä on esillä nuorten omia taideteoksia, valokuvia museovierailuista sekä sanainstallaatio, johon näyttelykävijätkin voivat osallistua. Näyttely on osa kansallista Turvapaikkana museo -hanketta. 

Turvapaikkana museo on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, jossa on mukana yhteensä 15 museota eri puolelta Suomea. Hanketta koordinoi espoolainen Helinä Rautavaaran museo. Hankkeen tavoitteena on edistää nuorten turvapaikanhakijoiden kotoutumista ja kulttuurista vuorovaikutusta sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Aboa Vetus & Ars Novassa nuoret ovat laajentaneet tietoaan Suomen vanhimman kaupungin historiasta, tarkastellessaan oppaan johdolla keskiaikaisen Turun raunioita ja esinelöytöjä. Museovierailusta on löydetty ilahduttavan paljon yhtäläisyyksiä nuorten omiin kokemuksiin. Museon nykytaidenäyttelyissä taas on keskusteltu muun muassa siitä, mitä taide on ja miksi sitä on esillä museoissa. Näyttelyiden teemoja on syvennetty taidetyöpajoissa, joissa nuoret ovat kokeilleet erilaisia taiteenteon tekniikoita, mahdollisesti ensimmäistä kertaa elämässään. Samalla on opeteltu uudenlaista suomen kielen sanastoa. 

Näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 19.1. klo 17. Helmikuussa 14.2.2017 Aboa Vetus & Ars Nova -museolla järjestetään hankkeeseen liittyvää ystävänpäivätapahtuma klo 13–17. Luvassa on käsityöpajoja, opastuksia, sanataidetta ja kulttuurien kohtaamisia. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja hankkeesta ja näyttelystä:

museolehtori Maria Granlund
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

Taidetyöpajassa
Kierroksella Vuoden nuori taiteilija 2016 -näyttelyssä
Aboa Vetuksessa tutustumassa Turun historiaan