Normaalisti kiertäisin kaukaa

Omatila
21.11.2013−5.1.2014

Normaalisti kiertäisin kaukaa -näyttely on monikulttuurisen koululaisprojektin lopputuotos.

Näyttelyn toteuttamisessa on ollut mukana oppilaita Turun Samppalinnan ja Topeliuksen kouluista sekä Raision Vaisaaren koulusta. Museolla syksyn mittaan toteutetussa projektissa oppilaat ovat syventyneet yhteen museon näyttelyyn, poimineet siitä itseään kiinnostavia teemoja ja työstäneet niitä eteenpäin omiksi taiteellisiksi töiksi.

Näyttely leikkii rinnakkaistodellisuuksilla ja varjomaailmoilla, pakottaen myös näyttelykävijän osaksi teoksia. Keskeinen tutkimuskohde oppilailla on ollut ihminen; ilmeet, eleet, tunteet ja piirteet, jotka ovat meille kaikille yhteisiä.

Normaalisti kiertäisin kaukaa -projektissa taideohjaajana on toiminut turkulainen kuvataiteilija Suvi Aarnio. Projekti on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksella. Aboa Vetus & Ars Nova toteuttaa laajempia koululaisprojekteja yleensä kerran vuodessa.

Omatila-galleriassa on esillä pääasiassa museokasvatusprojektien myötä ja yleisön kanssa yhteistyössä syntyneitä näyttelyitä. Omatila sijaitsee museon ensimmäisessä kerroksessa museomyymälän yhteydessä ja sinne on vapaa pääsy aina museon aukioloaikoina.