Naps, pläts ja klonk! Arkeologia- ja taidekerhon näyttely

Omatila
26.4.−27.5.2018

Naps, pläts ja klonk! -näyttely esittelee museon arkeologia- ja taidekerholaisten tekemisiä kuluneelta vuodelta. Kerho kokoontuu museon tiloissa maanantai-iltapäivisin ja johdattaa lapset arkeologian, historian ja taiteen saloihin. Kerholaiset ovat 1.-4.-luokkalaisia Puolalan koulun oppilaita.

Kerhon toiminnan ytimessä ovat museon näyttelyt, jotka tulevat lapsille hyvin tutuiksi museossa vietettyinä iltapäivinä. Näyttelyiden pohjalta tehdyissä kerhotöissä vaihtelevat monet eri tekniikat ja materiaalit. Näyttely esittelee kerholaisten tekemiä dioraamoja, savitöitä, kuunnelmia ja valokuvasarjakuvia. Töissä näkyy lasten oma ajattelu ja luovuus sekä iloinen tekemisen meininki. Kerholaiset ovat lukuvuonna myös tutustuneet arkeologisiin kaivauksiin ja tehneet retkiä turkulaisiin kulttuurikohteisiin.  

Kulttuuri osaksi lasten arkea

Museokerhossa halutaan herättää lapsissa kipinä kulttuuriharrastuksiin. Arkeologia- ja taidekerho on saanut rahoituksensa opetus- ja kulttuuriministeriöltä, osana hallituksen Taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamisen kärkihanketta. Hankkeen tavoitteena on tuoda kulttuuri osaksi lasten arkea, ja lisätä lasten luovia taitoja sekä lastenkulttuurin toimijoiden yhteistyötä koulujen kanssa.

Airi Mannermaa, Jiro Ikola ja Niilo Viljanen esittelivät näyttelynsä teoksia. Vene-savitöitä edelsi tutustuminen meriarkeologiaan.
Airi Mannermaa esitelee vene-savityötään.
Näyttelyssä on esillä kerholaisten tekemiä pienoismaailmoja. Kuvassa Niilo Viljanen esitteleen omaa teostaan.