Museon iltapäiväkerho Spöring-klubi esittää: Arvoitusten museo

Omatila
28.2.−13.4.2014
Spöring-klubilaiset Katriina Tomberg ja Johanna Boateng esittelevät näyttelyään
Spöring-klubilaiset Katriina Tomberg ja Johanna Boateng esittelevät näyttelyään

Sarjakuva kertoo tarinan kerholaisten näyttelyssä

Arvoitusten museo on Aboa Vetus & Ars Novan iltapäiväkerhon, Spöring-klubin jäsenten itse suunnittelema ja toteuttama näyttely. Lasten luomassa tarinallisessa näyttelyssä tavallinen museovierailu muuttuu jännityskertomukseksi: museoon on kätketty aarre, jota vartioi vartioi mustasukkainen kummitus! Mitä salaisuuksia löytyy ja kuka aarteen lopulta saa?

Nuoret taiteilijat ovat toteuttaneet näyttelyn kertomuksen sarjakuvana. Sarjakuvan ruudut ovat suuria valokuvia, jotka on kuvattu  lasten  lavastamissa tilanteissa museotiloissa. Roolihahmoja näyttelevät kerholaiset. Tarinan käsikirjoitus on lasten itse ideoima ja toteuttama.

Suurikokoinen sarjakuva täyttää kokonaisen seinän Omatila-galleriasta. Lisäksi esillä on jokaisen kerholaisen pienempiä, perinteisellä piirustustekniikalla tekemiä sarjakuvia. Myös nämä sarjakuvat paljastavat museossa tapahtuvia arvoituksellisia asioita.

Näyttelyn nuoret taiteilijat ovat: Johanna Boateng, Thomas Febvre, Saana Lähteenmäki, Paavo Mäkinen, Silja Paavilainen, Alex Tamminen, Johanna Taskinen ja Katriina Tomberg. Apuna näyttelyn toteutuksessa ovat olleet Spöring-klubin ohjaajat Milla Martikainen ja Linda Mikkonen.

Omatila-galleria sijaitsee Aboa Vetus & Ars Novan ensimmäisessä kerroksessa, museokaupan läheisyydessä ja sinne on aina vapaa pääsy. Omatilan näyttelyt syntyvät museon projektien myötä ja yhteistyössä yleisön kanssa.

Lasten harrastustoimintaa museossa

Spöring-klubi on 9–14-vuotiaille suunnattu iltapäiväkerho, joka kokoontuu kouluvuoden ajan tiistai-iltapäivisin Aboa Vetus & Ars Nova -museolla. Spöring-klubi on löytöretki historiaan ja nykytaiteeseen. Kerhossa tutustutaan museon näyttelyihin ja tehdään niiden pohjalta omia taide- ja kädentaitotöitä, leikitään ja pidetään hauskaa! Myös retket muihin turkulaisiin kulttuurikohteisiin kuuluvat kerholaisten ohjelmaan.

Kerhoon voi liittyä mukaan missä tahansa vaiheessa vuotta. Toimintaa tukee Varsinais-Suomen ELY-keskus.