Mika Natri: Aalto

Takkahuone
14.11.2014−1.2.2015
Mika Natri: Aalto, 2014, akryyli kankaalle, 200x150 cm.
Mika Natri: Aalto, 2014, akryyli kankaalle, 200x150 cm.

Veistoksistaan tunnetuksi tullut turkulainen kuvataiteilija Mika Natri on viime vuosina laajentanut ilmaisuaan myös maalaukseen. Aalto-näyttely koostuu taiteilijan uusimmista, absrtakteista akryylimaalauksista.

Mika Natrin abstraktien, pintoihin ja sommitteluun pohjautuvien maalausten aiheena on meri – rauhoittava ja samalla hurja elementti. Natrin maalaukset tuovat esiin meren meditatiivisen ulottuvuuden. Meri edustaa taiteilijalle erityisesti rauhaa, jonka meren sinisävyjen syvyys tuo mieleen.

Kookkaissa maalauksissa Aalto I, II ja III toistuvat sinisen sävyillä maalatut kerrokset. Useat maalikerrokset voimistavat väripintojen kolmiulotteista vaikutelmaa sekä maalausten hienoista aaltomaista muotoa. Teosten monumentaalinen estetiikka tavoittaa meren olomuodon.

Natri on tullut tunnetuksi ennen kaikkea veistoksistaan, mutta hän ei halua rajoittaa ilmaisuaan yhteen tekniikkaan, vaan tutkii jatkuvasti erilaisia ilmaisutapoja. Natrille taiteen tekeminen on löytöretkeilyä yrityksen ja erehdyksen kautta. Vaihtelu on taiteilijalle pysyvä tila. Nyt esillä olevissa maalauksissa suunnitelmallisuus on ohjannut työskentelyä aiempaa enemmän.

Natrin työskentelylle on ominaista myös syklisyys: hän saattaa löytää vanhat aiheensa myöhemmin jälleen edestään. Nyt esille tuleva Aalto-teossarja voi saada myös jatkoa.

Erikoiskierros Aalto-näyttelyyn, vieraana Mika Natri

lauantaina 13.12. klo 12.15

Joulukuussa on mahdollisuus kuulla Aalto -näyttelystä taiteilija Mika Natrin kertomana. Natri saapuu vieraaksi yleisöopastukselle ja kertoo syvemmin näyttelynsä teoksista sekä ajatuksista ja tekoprosessista niiden taustalla. Kierros sisältyy pääsylipun hintaan.

Mika Natri (s.1969 Säynätsalo) asuu ja työskentelee Turussa. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2003. Lisäksi hän on aikaisemmin opiskellut kuvataiteita ja taidekasvatusta Lahden kansanopistossa ja Jyväskylän yliopistossa. Natri on osallistunut lukuisiin yksityis- ja ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla ja hänen teoksiaan on monissa merkittävissä suomalaisissa kokoelmissa. Natri on toiminut turkulaisen Jöötti ry:n puheenjohtajana vuodesta 2011. Tämä näyttely on taiteilijan kymmenes yksityisnäyttely Turussa.

Näkymä Mika Natrin näyttelystä Aalto, 2014-2015. Kuva: Jari Nieminen / Aboa Vetus Ars Nova
Näkymä Mika Natrin näyttelystä Aalto, 2014-2015. Kuva: Jari Nieminen / Aboa Vetus Ars Nova