Hanneriina Moisseinen: DOKUMENTTI

Takkahuone
15.11.2019−22.3.2020

DOKUMENTTI on sarjakuvainstallaatio, joka on syntynyt Hanneriina Moisseisen ja dramaturgi, näytelmäkirjailija E. L.Karhun yhteistyön tuloksena. Ensimmäistä kertaa esillä olevassa installaatiossa vuorottelevat ommellut kuvat ja tekstielementit Karhun näytelmästä.

Takkahuoneessa nähdään kertomus siitä, miten yllättävä,selittämätönkin tapahtuma elämässä voi sysätä ihmisen ääritilanteeseen, matkalle absurdiin ja outoon maahan ajan ulkopuolelle. Teos käsittelee tätä ulkopuolisuutta, sekä pyrkimystä löytää tie takaisin yhteisesti jaettuun todellisuuteen.

Hanneriina Moisseinen (s. 1978 Joensuussa) on kuvataiteilijataustainen sarjakuvataiteilija, joka on palkittu mm. Sarjakuvataiteen valtionpalkinnolla, Suomen Taideyhdistyksen William Thuring -nimikkopalkinnolla ja Kalevalaseuran Akseli Gallen-Kallela -tunnustuspalkinnolla. Moisseisen teoksia on ollut esillä taidegallerioissa ja museoissa yli viidessätoista eri maassa. Hän on julkaissut tähän mennessä neljä sarjakuvateosta, uusimpina teokset Kannas (2016) ja Isä (2013), sekä ohjannut animaatioelokuvat Kulkuri, joka rakasti kirjoja (2017) ja Syntymäpäivä (2014). Moisseinen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visual Culture and Contemporary Art -koulutusohjelmasta.

Näyttelyä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hanneriina Moisseinen: Dokumentti, 2019. Ompelu ja sekatekniikka kankaalle. Installaatio, koko vaihtelee. Valokuva: Hanna Koikkalainen (yksityiskohta sarjallisesta teoksesta).