Taiteiden yö

Leena Kela Taiteiden yössä 2011
Leena Kela Taiteiden yössä 2011

Elokuisin Taiteiden yönä Turussa taide astuu kaduille ja museot ja galleriat pitävät ovensa auki yömyöhään saakka. Aboa Vetus & Ars Nova on yksi kaupungin kohteista, jossa tapahtuu hämärtyvässä loppukesän illassa. Museo tarjoaa Taiteiden yönä ohjelmaa, joka linkittyy ajankohtaisiin näyttelyihin.

Taiteiden yön ohjelmaa Aboa Vetus & Ars Novassa torstaina 13.8.2020 klo 18–22 | pääsyliput -50%

Jorma Purasen laaja näyttely Museum Meditations, Lilli Haapalan Blues ja Aboa Vetuksen ainutlaatuinen raunioalue ovat koettavissa Turun Taiteiden yönä iltakymmeneen saakka. Museon pääsyliput ovat puoleen hintaan klo 18 alkaen. Ohjelmaan sisältyy myös valokuvataiteilija Purasen puheenvuoro Factoryssa sekä opastettuja kierroksia taidenäyttelyihin.

Jorma Purasen puheenvuoro Factoryssa klo 18
Valokuvataiteilija Jorma Puranen esittelee puheenvuorossaan kuvia ja matkakertomuksia pohjoisesta. Pohjoinen esiintyy Jorma Purasen teoksissa sekä hänen omien kuvausmatkojensa kohteena että entisaikojen löytöretkien kautta tarkasteltuna. Purasen teokset sisältävät hienovaraisia näkökulmia valtaan ja kolonialismiin. Tilaisuus sisältyy pääsylipun hintaan. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä ja mukaan mahtuu 20 kuulijaa.

Opastettuja kierroksia taidenäyttelyihin klo 19, 20 ja 21
Tutustu oppaan johdolla Jorma Purasen ja Lilli Haapalan näyttelyihin! Kullekin kierrokselle mahtuu 30 ensimmäiseksi saapunutta. Ryhmä jaetaan kahdelle oppaalle, jolloin turvaväleistä on helpompaa huolehtia.

Museo, museokauppa ja kirjakauppa palvelevat klo 22 saakka.
M Kitchen & Café on avoinna klo 23 saakka.