MUSEOSSA TAPAHTUU

kesäkuu

Arkeologin vastaanotto kesä-heinäkuussa keskiviikkoisin klo 12–14

Tule tutustumaan uusimpiin löytöihin ja arkeologin työhön! Aboa Vetus Ars Novan kaivauksiin voi tulla tutustumaan aina arkeologien ollessa paikalla. Arkeologisen kaivauksen löydät museon sisäpihalta, Itäisen rantakadun ja Nunnankadun kulmauksesta.

Kesä-heinäkuussa kaivauksella järjestetään Arkeologin vastaanotto aina keskiviikkoisin klo 12–14. Tällöin arkeologit ovat varanneet paikan päälle uusimpia kaivauslöytöjä yleisön ihailtavaksi. Tapahtuma on maksuton.

Lasten kaivauskursseja 8.6.–10.8.

Vietä päivä arkeologina!

Kesällä 2021 Aboa Vetus Ars Nova jatkaa arkeologisia kaivauksia museon sisäpihalla. Kaivauskohteena on kaksi Turun palossa 1827 tuhoutunutta rakennusta pihapiireineen. Näihin kaivauksiin myös yleisö pääsee mukaan!

Lasten kaivauskursseilla kaivetaan arkeologien ohjauksessa esiin piilossa olevaa Turun historiaa. Hauskan toiminnan ohella opitaan arkeologin työstä ja menneisyyden tutkimusmenetelmistä.

Suosittelemme kurssia 8–12-vuotiaille. Kurssi kestää iltapäivän ajan ja siihen sisältyy välipala. Mukaan kullekin kurssille mahtuu korkeintaan 10 lasta.

Kurssipäivät ja hinnat

  • ti 8.6. klo 12–15 TÄYNNÄ!
  • ti 22.6. klo 12–15 TÄYNNÄ!
  • ti 13.7. klo 12–15 TÄYNNÄ!
  • ti 27.7. klo 12–15 TÄYNNÄ!
  • ti 10.8. klo 12–15 TÄYNNÄ!

Hinta 35 € /lapsi. Hinta sisältää arkeologin ohjauksen, välipalan ja vakuutuksen. Huomaathan, että kurssien järjestäminen on riippuvaista vallitsevasta koronatilanteesta.

Ilmoittautumiset

Kerro ilmoittautuessasi lapsen nimi, syntymäaika, mahdolliset ruoka-aineallergiat ja huoltajan yhteystiedot.

museolehtori Janna Jokela
janna.jokela@avan.fi
0207 181 637

Arkeologisia museokursseja 17.6.–12.8.

Vietä päivä arkeologina!

Kesällä 2021 Aboa Vetus Ars Nova jatkaa arkeologisia kaivauksia museon sisäpihalla. Kaivauskohteena on kaksi Turun palossa 1827 tuhoutunutta rakennusta pihapiireineen. Näihin kaivauksiin myös yleisö pääsee mukaan! Arkeologin ohjauksessa pääset kaivamaan esiin piilossa olevaa Turun historiaa ja opit menneisyyden tutkimusmenetelmistä.

Kurssipäivät 2021:
1 päivän kurssit: 1.7., 15.7., 29.7. (TÄYNNÄ) ja 12.8. klo 10–16
2 päivän kurssit: 17.–18.6., 8.–9.7., 22–-23.7., 5.–6.8. klo 10–16

Huomaathan, että kurssien järjestäminen on riippuvaista vallitsevasta koronatilanteesta.

Museokurssien hinnat:
50 € (yhden päivän kurssi)
90 € (kahden päivän kurssi)
Hintaan sisältyy arkeologin ohjaus, materiaalit, vakuutus ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.

Vinkki! Voit antaa arkeologisen museokurssin myös lahjaksi. Lahjakortteja on myynnissä Aboa Vetus Ars Novan museokaupassa tai sellaisen voi tilata postitse osoitteesta info@avan.fi.

Ilmoittautumiset:
arkeologi Ilari Aalto
ilari.aalto@aboavetusarsnova.fi
040 034 7522

Kerro ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, sekä mille kurssille haluaisit osallistua.

heinäkuu

Keskiajan Turku -tapahtuma 1.–4.7.

Aboa Vetus Ars Nova on avoinna Keskiajan Turku -tapahtuman ajan joka päivä klo 11–18.

Museon maanalainen rauniokortteli kertoo Suomen vanhimman kaupungin historiasta

Aboa Vetus on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty vuosisatojen ajan. Suomen ainoa arkeologinen museo syntyi laajojen kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Museossa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Museosta löytyy tutkittavaa kaikenikäisille. Menneeseen voi eläytyä itse kokeillen, pelaten tai leikkien!

Päivä arkeologina – arkeologinen museokurssi to 1.7. klo 10–15

Yleisö voi osallistua kaivaukseen arkeologisilla museokursseilla. Arkeologin ohjauksessa pääset kaivamaan esiin piilossa olevaa Turun historiaa ja opit menneisyyden tutkimusmenetelmistä.

Kurssin hinta on 50 €. Hintaan sisältyy arkeologin ohjaus, materiaalit, vakuutus ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.

Ennakkoilmoittautumiset kurssille: ilari.aalto@avan.fi tai 0207 181 641.

Arkeologin vastaanotto perjantaina 2.7. klo 12–14

Museon sisäpihalla ovat kesän ajan käynnissä arkeologiset yleisökaivaukset, jotka tuovat historian näkyväksi keskelle arkipäivää ja kaupunkitilaa. Kaivauksella järjestetään maksuton Arkeologin vastaanotto perjantaina 2.7. klo 12–14. Tällöin arkeologit ovat varanneet paikan päälle uusimpia kaivauslöytöjä yleisön ihailtavaksi. Tervetuloa tutustumaan kaivaukseen!

Yleisöluennot

Keskiajan Turku -tapahtuman aikana museolla järjestetään kaksi yleisöluentoa. Luennot pidetään museon Factory-tilassa. Noudatamme tapahtuman aikaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja mukaan mahtuu rajattu määrä osanottajia saapumisjärjestyksessä.

to 1.7. klo 14.00

FT Terttu Lempiäinen: Metsä Mirramia ja Maran Ohdaketta - rohtoja ja yrttejä keskiajan ’kaalitarhasta’

pe 2.7. klo 14.00

FM Hanna-Mari Kupari: Armon lähteestä synninpäästöä anomassa: katolisen kirkon oikeusasiakirjat myöhäiskeskiajan turkulaisen arjen näyttämönä