MUSEOSSA TAPAHTUU

Aboa Vetus Ars Nova on suljettu alueen koronatilanteen vuoksi. Pahoittelemme tilannetta ja odotamme, että näemme jälleen mahdollisimman pian!

Lisätietoja tulevista tapahtumista:
museolehtori Janna Jokela
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

huhtikuu

ETÄTAPAHTUMA: Arkeologin kahvitunti 14.4. klo 17.00

"Esineen tarina"
keskiviikkona 14.4. klo 17–18

Arkeologin kahvitunnilla tutustutaan esineiden kantamiin tarinoihin. Yksittäinen arkeologinen kaivauslöytö voi johdattaa mielenkiintoisten aiheiden ja pohdintojen äärelle, jos sille esittää tarpeeksi kysymyksiä. Tilaisuus järjestetään tilanteen mukaan Zoom-ohjelman kautta.

Ilmoittaudu mukaan: janna.jokela@aboavetusarsnova.fi

Arkeologin kahvitunneilla Aboa Vetus Ars Nova tarjoaa yleisölle rennon tilaisuuden tavata ja keskustella museon arkeologien kanssa ajankohtaisista aiheista. Tilaisuudet pidetään toistaiseksi etänä Zoom-ohjelman kautta. Pandemiatilanteen helpottaessa siirrytään kahvittelemaan kasvotusten. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Museokortti-klubi verkossa – etäopastus nykytaiteeseen 15.4. klo 14

Vietä ajatuksia virkistävä hetki taiteen äärellä! Tällä Museokortti-klubilla tutustutaan Aboa Vetus Ars Novassa esillä olevaan taidenäyttelyyn Vuoden nuori taiteilija 2020 Aapo Huhta.

Museon asiantunteva opas johdattaa osallistujat keskusteluun kiehtovan nykytaiteen äärellä. Aapo Huhta valokuvaa todellisia paikkoja ja tilanteita. Hänen kuvissaan on dokumentaarisuuden taakse kätkeytyvä kokeellinen taso ja voimakasta symboliikkaa. Kuviin tallennettu todellisuus värittyy taiteilijan yksityisten kertomusten kautta, ehdottaen katsojalle tarinaa, joka liikkuu toden ja epätoden rajamailla.

Vuoden nuori taiteilija -näyttely esittelee Huhdalta kolme teossarjaa. Etäopastus ei kierrä näyttelysaleissa vaan teoksiin tutustutaan kuva- ja videoesityksen avulla.

Klubille saa varata paikan voimassa olevalla Museokortilla. Tilaisuus pidetään Zoomin kautta ja mukaan mahtuu 25 osallistujaa. ILMOITTAUDU mukaan: info@aboavetusarsnova.fi . Laita viestikenttään: Museokortti-klubi 15.4. ja anna viestissä Museokorttisi numero.

Museokortti on vuosilippusi yli 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville. Museokortilla saat myös etuja ja alennuksia museoiden palveluista. Voit ostaa Museokortin museosta tai osoitteesta Museot.fi.

toukokuu

Arkeologin kahvitunti 12.5. klo 17.00

"Vapaaehtoisena arkeologisilla kaivauksilla"
keskiviikkona 12.5. klo 17–18

Millaista on työskennellä vapaaehtoisena kaupunkiarkeologisilla kaivauksilla? Millaista työ on ja miten kaivauksiin pääsee mukaan? Tilaisuudessa kokemuksistaan kertovat myös kokeneet vapaaehtoiset. Kahvitunti järjestetään tilanteen mukaan joko Zoom-ohjelman kautta tai museolla.

Ilmoittaudu mukaan: janna.jokela@aboavetusarsnova.fi

Arkeologin kahvitunneilla Aboa Vetus Ars Nova tarjoaa yleisölle rennon tilaisuuden tavata ja keskustella museon arkeologien kanssa ajankohtaisista aiheista. Tilaisuudet pidetään toistaiseksi etänä Zoom-ohjelman kautta. Pandemiatilanteen helpottaessa siirrytään kahvittelemaan kasvotusten. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

kesäkuu

Arkeologisia museokursseja 17.6.–12.8.

Vietä päivä arkeologina!

Yleisö pääsee osallistumaan kaivaukseen arkeologisilla museokursseilla taas kesällä. Arkeologin ohjauksessa pääset kaivamaan esiin piilossa olevaa Turun historiaa ja opit menneisyyden tutkimusmenetelmistä.

Kurssipäivät 2021:
1 päivän kurssit: 1.7., 15.7., 29.7., 12.8. klo 10–16
2 päivän kurssit: 17.–18.6., 8.–9.7., 22–-23.7., 5.–6.8. klo 10–16

Huomaathan, että kurssien järjestäminen on riippuvaista vallitsevasta koronatilanteesta.

Museokurssien hinnat:
50 € (yhden päivän kurssi)
90 € (kahden päivän kurssi)
Hintaan sisältyy arkeologin ohjaus, materiaalit, vakuutus ja iltapäiväkahvit. Lounas on omakustanteinen.

Ilmoittautumiset:
arkeologi Ilari Aalto
ilari.aalto@aboavetusarsnova.fi
040 034 7522

Kerro ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi, sekä mille kurssille haluaisit osallistua.