MUSEOSSA TAPAHTUU

Lipun hintaan sisältyvät suomenkieliset yleisöopastukset aina lauantaisin ja sunnuntaisin:
klo 11.30 Aboa Vetus – vanha Turku
klo 12.15 Ars Novan näyttelyt

Kierroksen voi seurata koko museon läpi, jolloin kesto on 1,5 tuntia tai osallistua vain toiselle 45 mittaiselle osuudelle.

Lisätietoja tapahtumista:
museolehtori Janna Jokela
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

kesäkuu

Lasten kesäkouluviikot arkeologian ja taiteen parissa

Aboa Vetus & Ars Novan kesäkouluviikko tarjoaa hauskaa ja jännittävää tekemistä 7–12 -vuotiaille lapsille kesäloman aikana! Kesäkoulu kestää maanantaista perjantaihin klo 10–15. Jokaiseen päivään sisältyy lämmin lounas ja välipala, hinta 150 € / viikko.

Kesäkouluviikkoon kuuluu Päivä arkeologina, jolloin lapset pääsevät kokeilemaan arkeologin työtä museon pihalla käynnissä olevalla aidolla kaivauksella. Suomalaisten taiteilijoiden Päivikki Kallion ja Saara Ekströmin näyttelyissä uppoudutaan uusimpaan nykytaiteeseen, joka toimii pohjana omille taidetöille. Yhteiset leikit ja visat ovat myös tärkeä osa hauskaa kesäkouluviikkoa.

Kesäkuun kesäkoulut on jo täyteen varattu, mutta heinäkuun viikoilla on vapaita paikkoja. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

heinäkuu

Arkeologiset museokurssit heinäkuussa

Heinäkuussa museolla järjestetään yhden ja kahden päivän mittaisia arkeologisia museokursseja aikuisille. Kurssilla käydään läpi arkeologisen tutkimuksen perusteita ja tutkimusmenetelmiä. Lisäksi kurssilaiset osallistuvat käytännön kaivaustyöhön arkeologien ohjauksessa.

Yhden päivän kursseja järjestetään 9.7, 10.7, 16.7. ja 17.7. klo 10–15 ja kahden päivän kursseja 11.–12.7. ja 18.–19.7. klo 10–15. Yhden päivän kurssin hinta on 50 € ja kahden päivän kurssin 90 €. Hintaan sisältyy kurssin ohjaus, materiaalit, vakuutus, kahvit ja sisäänpääsy museoon. Kullekin kurssille mahtuu 10 henkeä.

Ilmoittautumiset museokursseille: Elina Mattila, yleisöarkeologi, elina.mattila@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 646.

Lisätietoa kesän 2019 kaivauksesta löydät tämän linkin takaa.