MUSEOSSA TAPAHTUU

marraskuu

Museokaupan joulu lauantaina 28.11. klo 11–18

Huom. Seuraamme koronatilannetta ja muutokset tapahtumissa ovat mahdollisia.

Tarjoamme museokaupassa klo 11–14 glögiä ja päivän ajan kaikista tuotteista on 10% alennus. Lahjat pakkaamme kauniiseen pakettiin. Meiltä voit ostaa lahjaksi myös valtakunnallisen Museokortin (ei alennuksessa).

Museokauppa ja kirjakauppa tarjoavat runsaan valikoiman erilaisia joulutuotteita, joulukalantereita ja postikortteja. Kirjakaupan valikoimassa painottuvat tietokirjat taiteen ja historian aloilta ja esillä on myös ihana kattaus lastenkirjoja.

Tervetuloa ostoksille tai tunnelmoimaan muuten vain! Suosittelemme maskin käyttöä ja rajoitamme tarvittaessa kävijämäärää siten, että turvavälit on mahdollista säilyttää.

joulukuu

Annan päivänä 9.12. opastettuja kierroksia Konsulinnaan

keskiviikkona klo 13, 14, 17 ja 18 
Huom. Seuraamme koronatilannetta ja kierrokset järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Viestimme mahdollisista peruutuksista jokaiselle ilmoittautuneelle.

Rettigin palatsin kanssa samalla tontilla sijaitsee jo 1830-luvulla rakennettu asuintalo, Konsulinna. Nimensä rakennus sai Hans von Rettigin äidin, konsulinna Anna von Rettigin mukaan. Annan päivän kunniaksi museo järjestää opastettuja kierroksia nykyisin toimistona toimivaan rakennukseen.

Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia. Kullekin kierrokselle otetaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta ja osallistujilta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Yksittäispakattuja kasvomaskeja voi myös ostaa museon lippukassalta, josta kierrokset alkavat. Jätäthän tulematta, mikäli huomat pieniäkään sairastumisen oireita. Ohjeet turvalliseen museovierailuun.  

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittaudu kierrokselle: janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637.

Erikoisopastuksen hinta on museon sisäänpääsymaksu ja erikoisopastusmaksu 4 €. Meillä käy valtakunnallinen Museokortti. 

Lyhtyilta museon raunioalueella 16.12.  klo 16–18

Huom. Seuraamme koronatilannetta ja teemaopastus järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Viestimme mahdollisista peruutuksista jokaiselle ilmoittautuneelle.

Koe 600 vuotta vanha raunioalue kynttilänvalossa. Aboa Vetuksessa sammutetaan sähkövalot ja eläydytään menneeseen kynttilälyhtyjen valossa. Pimeälle raunioalueelle voi tulla tunnelmoimaan omatoimisesti tai osallistua klo 17 alkavalle teemaopastukselle. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille.

Joulu – keskitalven juhla -kierroksella kuulet joulun historiasta. Joulu, jól, jehwla, oli muinaisgermaaninen auringonkierron juhla, vuoden juhlista suurin. Kristillistä joulua on vietetty 300-luvulta asti. Suomessa joulu astui sadonkorjuun juhlan kekrin kenkiin, ja ensimmäinen joulurauha julistettiin jo 1300-luvulla Turun Vanhalta Suurtorilta. 

Teemaopastuksen paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittaudu mukaan: janna.jokela@aboavetusarsnova.fi tai 0207 181 637. Kierroksen hinta on museon sisäänpääsymaksu ja erikoisopastusmaksu 4 €. Meillä käy valtakunnallinen Museokortti.

Pimeässä museotilassa kannattaa kulkea varoen. Oma lyhty mukaan :)