Museovisio

Museovisio on Suomen Kulttuurirahaston hanke, joka Aboa Vetus & Ars Novassa keskittyy Rettigin tontin kulttuuriperinnön välittämiseen ja museon arkeologisen näkökulman uudistamiseen. Näkökulman uudistaminen tapahtuu museon kaikilla arkeologisen toiminnan alueilla: tutkimuksessa, näyttelytyössä ja yleisöarkeologiassa.

Hanke on käynnissä toukokuun loppuun 2019 asti. Sen näkyvin osa ovat työpajat ja yleisöraadit, joissa etsitään uusia tapoja museon arkeologisen toiminnan toteuttamiseen yhdessä yleisön kanssa. Lisäksi museolla syvennetään hankkeessa asiakastuntemusta kyselyjen ja kävijätutkimuksen avulla, käydään keskustelua muiden arkeologia- ja museotoimijoiden kanssa, tehdään opintoretkiä sekä pohjustetaan museon maanalaisen raunioalueen näyttelykerronnan uusimista.

Hankkeen tapahtumia

31.10.2018 Arkeologinen yleisötyöpaja

6.11.2018 Paneelikeskustelu arkeologisista esineistä

4.12.2018 klo 17–19 Yleisöpaneelin teemana on arkeologisen toiminnan kehittäminen toiminnallisesti. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille arkeologiasta ja museon toiminnasta kiinnostuneille, se on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Ilmoittaudu mukaan ulla.clerc@aboavetusarsnova.fi.

21.1.2019 klo 17–19 Opettajille ja opetustyöstä kiinnostuneille suunnattu yleisöpaneeli, jossa kehitetään vuorovaikutteista työpajaa erilaisten kouluryhmien tarpeisiin. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Ilmoittaudu mukaan ulla.clerc@aboavetusarsnova.fi.

Yleisöpaneelit jatkuvat vuoden 2019 huhtikuuhun asti ja niitä järjestetään yhteensä kahdeksan.

Museovisio-apuraha on suunnattu museoiden uudistustyöhön. Suomen Kulttuurirahaston tavoitteena on saada avustuksen kautta museoihin lisää kävijöitä ja parantaa kävijäkokemusta.

Lisätietoja:
Ulla Clerc, amanuenssi
ulla.clerc@aboavetusarsnova.fi
0207 181 643