Arkeologia- ja taidekerho lapsille

Tutki vanhaa, ihmettele uutta – Aboa Vetus & Ars Novan arkeologia- ja taidekerho lapsille toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä lastenkulttuurin saatavuuden parantamisen avustuksella. Hankkeessa järjestettiin Aboa Vetus & Ars Nova -museossa lukuvuosina 2016–2018 koulupäivän jälkeistä kerhotoimintaa 1.–6.-luokkalaisille. Hanek jatkuu vielä lukuvuoden 2018–2019 ajan. Tavoitteena on tarjota lapsille mielekästä tekemistä koulupäivän jälkeen ja lisätä heidän kiinnostustaan erityisesti arkeologiaan ja nykytaiteeseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön teettämän lasten kiinnostuksen kohteita koskeneen valtakunnallisen kyselyn perusteella Aboa Vetus & Ars Nova -museon yhteistyökouluksi valikoitui Puolalan koulu Turusta. Koulu sijaitsee kävelymatkan päässä museosta ja sopii siten parhaiten museoympäristössä koulupäivän jälkeen tapahtuvan kerhotoiminnan kohderyhmäksi.

Arkeologia- ja taidekerho kokoontuu Aboa Vetus & Ars Novan tiloissa maanantaisin klo 15–17. Kerholaiset tekevät monenlaisia kädentaito- ja taidetöitä museon historian ja nykytaiteen näyttelyihin liittyen. Keväällä 2018 nähtiin museon Omatila-galleriassa kerholaisten töitä esittelevä "Naps, pläts ja klonk!" – museon arkeologia- ja taidekerhon oma näyttely.

Lisätiedot:
museolehtori Janna Jokela
janna.jokela@aboavetusarsnova.fi