Yli 250 taitelijaa haki mukaan Turku Biennaaliin

UUTINEN | julkaistu: 15.6.2016

Avoin haku vuoden 2017 Turku Biennaaliin päättyi keskiviikkona 8.6. Määräaikaan mennessä hakemuksia saapui 257 kappaletta. Suurin osa hakemuksista oli yksilöhakemuksia, mutta mukaan mahtui myös ennätyksellinen määrä taiteilijapari- ja ryhmähakemuksia. Ensimmäistä kertaa biennaaliin oli mahdollista lähettää myös sähköinen hakemus. Näitä saapui 179 kappaletta.

Loppuvuodesta 2017 avautuvaan näyttelyyn  valitaan 14 suomalaista tai Suomessa työskentelevää taiteilijaa. Valinnan tekevät elokuussa 2016 HAMin vs. intendentti ja vapaa kuraattori Pirkko Siitari, Turun Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Riina Kotilainen ja Aboa Vetus & Ars Novan työryhmä sekä kesäkuussa valittava yleisön edustaja.

Turku Biennaali 2017 antaa taiteilijoille vapaat kädet

Kahdeksas Turku Biennaali järjestetään yhteistyössä Turun Taiteilijaseuran kanssa. Näyttely on esillä Aboa Vetus & Ars Novassa vuoden 2017 marraskuusta vuoden 2018 helmikuun loppuun. Turun Taiteilijaseuran Galleria Å:ssa nähdään neljä lyhytkestoisempaa biennaalinäyttelyä samalla aikavälillä. 

Aiemmista vuosista poiketen näyttelyä ei vuonna 2017 koota ennalta määritellyn teeman ympärille. Turku Biennaali antaa tilan sille, mikä taiteen tekijöitä juuri siinä hetkessä puhuttaa: Näyttelyn keskiössä ovat teokset, jotka ilmentävät sen hetken kiinnostavimpia aiheita, ajatuksia ja pohdintoja. Näyttely tuottaa näkymän 100-vuotiaan Suomen tilaan vuonna 2017.

RSS syöte