Vuoden museokasvo on rohkea heittäytyjä Maria Sula

UUTINEN | julkaistu: 17.1.2017

Historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Novan Vuoden museokasvo 2016 -tunnustuspalkinto on myönnetty iltapäiväkerhon ohjaaja Maria Sulalle.

Vuoden 2016 museokasvo on Maria Sula

Museonjohtaja Johanna Lehto-Vahtera perustelee valintaa seuraavasti:

Museossa harjoittelijana, museolehtorin sijaisena, oppaana ja iltapäiväkerhon ohjaajana työskennellyt Maria Sula on rohkea heittäytyjä ja kunnianhimoinen tekijä, joka on ottanut uusia haasteita sitä mukaan, kun niitä on tarjottu. Lyhyessä ajassa Maria Sula on saanut paljon aikaan kuluneena vuonna.

Maria aloitti työnsä museolla luokanopettajaopintojen teemaharjoittelussa viime keväänä, ja sukelsi sitä kautta museopedagogiikan laajaan työkenttään Aboa Vetus & Ars Novassa. Maria on kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelija Lapin yliopistosta ja viidennen vuoden luokanopettajaopiskelija Turun yliopistosta ja hänellä oli entuudestaan kokemusta museotyöstä muun muassa työpajaohjaajana.

Vuoden museokasvo -tunnustuspalkinto jaetaan Aboa Vetus & Ars Nova -museossa toimivalle työntekijälle, harjoittelijalle tai siviilipalvelusmiehelle esimerkillisestä innostuneisuudesta, vastuullisuudesta ja kyvystä saada aikaan tuloksia yhdessä muiden kanssa. Palkinto jaettiin nyt kahdeksatta kertaa.

RSS syöte