Turvapaikkana museo -hankkeen kuulumisia

UUTINEN | julkaistu: 16.12.2016
Taidetyöpajassa
Taidetyöpajassa

Aboa Vetus & Ars Nova on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Turvapaikkana museo -hankkeessa. Hankkeessa on mukana yhteensä 15 museota eri puolelta Suomea ja sitä koordinoi espoolainen Helinä Rautavaaran museo. Hankkeen tavoitteena on edistää nuorten turvapaikanhakijoiden kotoutumista ja kulttuurista vuorovaikutusta sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Aboa Vetus & Ars Nova on kuluneen syksyn aikana kutsunut nuoria turvapaikanhakijoita museoon tutustumaan Turun historiaan sekä nykytaiteeseen. Nuoret ovat museossa laajentaneet tietoaan Suomen vanhimman kaupungin historiasta, tarkastellessaan oppaan johdolla keskiaikaisen Turun raunioita ja esinelöytöjä. Museovierailusta on löydetty ilahduttavan paljon yhtäläisyyksiä nuorten omiin kokemuksiin.

Museon nykytaidenäyttelyissä on keskusteltu muun muassa siitä, mitä taide on ja miksi sitä esitetään museoissa. Näyttelyiden teemoja on syvennetty taidetyöpajoissa, joissa nuoret ovat kokeilleet erilaisia taiteenteon tekniikoita, mahdollisesti ensimmäistä kertaa elämässään.

Museokäyntien tarkoituksena on ollut aktivoida nuoria ja tutustuttaa heidät museoihin vapaa-ajanviettopaikkoina. Kohtaamiset eri kulttuurien ja eri-ikäisten ihmisten välillä ovat olleet rikastuttavia kaikille osapuolille. Museonäyttelyt ja työpajat ovat olleet loistava tapa opetella myös suomen kieltä.

Tammikuun lopulla hankkeeseen osallistuneet nuoret saavat museon Omatila-gallerian käyttöönsä. Tilaan avataan nuorten oma näyttely ajalle 20.1.–19.2. Näyttelyssä on esillä työpajoissa syntyneitä teoksia. Avajaisiin torstaina 19.1. ja 14.2. järjestettävään ystävänpäivätapahtumaan toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi.

Nähdään museossa!

RSS syöte