Tarinaniskennän Varsinais-Suomen mestaruuskilpailut keskiviikkona 17.5.

UUTINEN | julkaistu: 19.4.2017

Tervetuloa kertomaan tarinasi tai nauttimaan mainioista jutuista! 

Tarinaniskennän Varsinais-Suomen mestaruuskilpailut järjestetään Aboa Vetus & Ars Nova -museolla keskiviikkona 17.5.2017 klo 18.00. Tarinoiden kertominen on ikiaikainen ja iätön viestinnän muoto. Kertojaksi voi ilmoittautua kuka tahansa. Kilpailussa kerrotaan enintään seitsemän minuutin mittainen omakohtainen tarina. Tarinan pitää pohjautua itse koettuun, perheessä tai lähipiirissä tapahtuneeseen tositarinaan, jota ei ole aikaisemmin julkaistu tai esitetty julkisesti. Kilpailussa edellytetään perinteistä, suullista tarinankerrontataitoa ilman rooliasuja tai muuta rekvisiittaa.

Ilmoittautumisia toivotaan ennakkoon, mutta tarinaniskijäksi voi tunnustautua myös paikan päällä. Tapahtuma on leppoisa, rento ja lämmin. Kertojat eivät yleensä ole kokeneita lavakonkareita ja tapahtuma onkin loistava paikka aloittaa tarinoitsijan ura. Tuomaristo antaa kannustavan palautteensa jokaiselle kertojalle.

Illan juontajana toimii nukketeatteritaitelija Timo Väntsi. Tuomaristoon kuuluvat kolme asiantuntijaa antavat lausuntonsa jokaisen kilpailijan tarinasta.

Lämpimästi tervetuloa! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Varsinais-Suomen tarinankertojamestarilla on mahdollisuus jatkaa heinäkuussa Kärsämäellä järjestettävään Tarinaniskennän SM-kisojen loppukilpailuun. SM-finaalissa kerrotaan sama tarina kuin alueellisissa mestaruuskilpailuissa.Varsinais-Suomen tarinaniskennän mestaruuskilpailun järjestävät Aboa Vetus & Ars Nova -museo ja Suomen Elämäntarinayhdistys. Lisätietoja Tarinaniskennän SM-kilpailusta, Elämäntarinayhdistyksestä ja Elämäntarina-lehdestä.

Ilmoittautumiset:

Maria Granlund, museolehtori
p. 0207 181 637
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi

RSS syöte