Nykytaide, kirjallisuus ja sinä! Madame B luku- ja katselupiiri alkaa 26.3.2017

UUTINEN | julkaistu: 3.3.2017

Tule mukaan syventymään nykytaiteeseen, kirjallisuuteen ja samalla omaan itseesi! Aboa Vetus & Ars Nova -museon Madame B luku- ja katselupiiri yhdistää ranskalaisen kirjallisuuden klassikon, nykytaiteen sekä kirjallisuusterapian.

Madame B. Emotionaalisen kapitalismin tutkimuksia on Mieke Balin ja Michelle Williams Gamakerin 19-osainen videoinstallaatio, ja nykyaikaan sijoitettu uudelleentulkinta Gustave Flaubertin romaanista Rouva Bovary (1957). Näyttelyn oheisohjelmaan kuuluva luku- ja katselupiiri kokoontuu museolla kolme kertaa kevään 2017 aikana, sunnuntaisin klo 13–15.

Lukupiirin tapaamisissa katsotaan Madame B -teoksen videoita ja keskustellaan romaanin ja installaation teemoista sekä yhtymäkohdista. Videoista voi löytää sekä suoria viittauksia Flaubertin romaaniin, että tarkkasilmäistä oman aikamme ilmiöiden tarkastelua.

Ranskalaiseen kirjallisuuteen erikoistunut kirjallisuustieteilijä ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen luotsaa keskustelua videoinstallaation ja romaanin pohjalta. Painopiste on osallistujien omissa katselu- ja lukukokemuksissa. Piiriin voi osallistua, vaikka ei olisi lukenut kirjaa. Kirjan lukeminen ennalta tai piirin myötä voi kuitenkin rikastaa katselukokemuksia ja keskustelua.

Tapaamiset:

su 26.3. klo 13–15 Tyttövuodet ja unelmat
su 23.4. klo 13–15 Ikävystyminen ja intohimo
su 21.5. klo 13–15 Tyhjyyden kuristus ja vapaus

Ennakkoilmoittautuminen 22.3. mennessä sekä lisätietoja:
museolehtori Maria Granlund
maria.granlund@aboavetusarsnova.fi
0207 181 637

Osallistumismaksu on 10€, tämä sisältää kaikki kolme tapaamiskertaa sekä keskusteluosuuden kahvit. 

Videoteoksessa puhutaan ranskaa, suomea, englantia ja ruotsia. Teos on tekstitetty suomeksi ja englanniksi. 

Madame B on esillä Aboa Vetus & Ars Novassa 10.3.-28.5.2017.

RSS syöte